Annons:

Stordalen köper 10 procent av Stureplansgruppen

- Nu är vi förlovade!, säger Petter Stordalen till Dagens Industri och fortsätter: - Och man behöver inte ha gått på Handels för att lista ut vad min investering ligger på. - Om man hittar rätt med människor blir det aldrig något tjafs om priset, säger Vimal Kovac vd och storägare på Stureplansgruppen.

Petter Stordalens investeringsbolag Strawberry Equities köper 10 procent av Stureplansgruppen. Genom köpet blir han en av bolagets största ägare.

Stureplansgruppen är ett av Sveriges största företag inom besöksnäringen och bedriver verksamhet inom restaurang-, kongress-, contract catering-, hotell- och upplevelseindustrin i Stockholm, Göteborg, Visby och Åre.

Vad köpesumman är finns det inga uppgifter på. Men Stureplansgruppens mål är att omsätta två miljarder. 2017 var omsättningen en dryg miljard och vinsten 31 miljoner.

Efter affären med Strawberry Equities kontrollerar huvudägaren Vimal Kovac 60 procent av Stureplansgruppen.

De två entreprenörerna slogs tidigare om att få driva hotell vid Brunkebergstorg. Den matchen vann Stordalen med ett enligt honom själv mycket högre bud.

Nu ska de två bygga på Riddarholmen tillsammans och göra en stor uteservering på Evert Taubes terrass med många matkoncept. Invigning nästa sommar.

Transaktionen genomfördes den 15 juni.

Kommentarer är stängda.