Annons:

Stordalens Nordic Choice tvingas säga upp personal

Petter Stordalens hotellbolag Nordic Choice har sagt upp personal, rapporterar E24.

Bolaget vill inte uppge hur många som berörs men den fackliga företrädaren Marethe Sutton bekräftar att personalstyrkan på huvudkontoret minskats.
– Huvudkontoret har tagit smällen så här långt och det har förekommit uppsägningar. Vissa har också sagt upp sig själva, säger Sutton.
Facket och hotelledningen ska ha möten till veckan, skriver norska Dagbladet.

7 kommentarer

  1. Oscar: Beginning of the end för Mr Stordalen...
  2. Robert: En entreprenörs uppgång och fall. Det vore väl iofs inte första gången som en framgångsrik entreprenör får se sitt livsverk försvinna, om det nu skulle komma till det. Men jag tror att Stordalen spenderat för mycket pengar på kostsamma projekt och nya hotell, något som nu visar sig negativt i plånboken. Men det var ju ingen som kunde förutspå vad som skulle hända och som företagare måste man ju våga satsa. Men jag kan väl tänka mig att man i viss mån ångrar de nya hotellen som ska öppnas snart eller som öppnade månader innan pandemin. Speciellt de som är inriktade på kongresser och konferenser
  3. RJ: Var får Ni allt ifrån ? Vilka har inte fått säga upp personal ? Önsketänkande tydligen. Tråkig attityd
  4. Thomas: Stordalen är en duktig affärsman Han agerar som han måste. Kan nån reda ut att behålla en del av verksamheten är det han.
  5. TOmMY: Den som gapar efter mycket mister hela stycket,,,
  6. Steffen: Nordic Choice har gått i fällan för länge sedan där dom blandade begreppen. Stordalens älskade honnörsord "begeistrad" blev synonymt med girighet. Jag har pratst med många hotellchefer hos Choice som vittnar om en ohälsosam företagskultur byggt på en myt, en sjuk personkult även innan Corona.
  7. Anonym: @Steffen. Håller med. I början så var alla förundrade över Choice Hotels företagskultur och alla verkade trivas så bra. Man har stora events där duktiga medarbetare får komma upp på scen och tilldelas diplom av självaste herr Storgatan osv osv. Men på senare tid har det faktiskt blivit lite av en sektliknande verksamhet. Nu tror jag iofs att Choice är en bättre arbetsplats än Scandic rent generellt, men det känns ändå som att det är något som är lite "off". Men det kanske är så i bolag som byggts av en enda person, det blir mer personligt än om företaget byggd av riskkapitalister som EQT osv
Vector Nordic söker operativ VD!
Sista ansökningsdag:
30 april 2024
Konferenssäljare med inriktning utveckling!
Sista ansökningsdag:
1 maj 2024
Ticket Privatresor söker Junior Product Manager
Sista ansökningsdag:
9 maj 2024
Innesäljare till Stockholm Meeting Selection AB
Sista ansökningsdag:
9 maj 2024