Annons:

Därför mörkade Norwegian hemliga bonusar: ”Inte av betydelse för investerare”

Norwegians hemliga bonusar till sina toppchefer har upprört såväl fack, politiker och investerare. I ett brev till Norges handels- och industriminister Iselin Nybø förklarar Norwegian varför de valde att undanhålla informationen som de menar inte bryter mot några regler, skriver norska E24.

”När prospektet godkändes av Finanstilsynet ansågs den totala storleken på den möjliga bonusen inte vara av betydelse för en investerare för att göra en informerad bedömning av Norwegian”, skriver Norwegians advokater.

Varför staten var ovetande om bonusarna har Norwegians advokater en annan förklaring. Staten investerade i hybdridlånet – inte emissionen – och hybriden ”är undantagen från prospektskyldigheten”.

En förklaring tills dess uppkomst är att de nya nyckelinvesterarnas intresse var villkorat att ”nyckelpersonal” stannade kvar i bolaget, skriver Dagens Næringsliv.

Norsk minister kritisk

Norges handels- och industriminister Iselin Nybø är kritisk till att Norwegian valt att dela ut bonusar till högt uppsatta personer i ledningen.

Iselin Nybø menar att det är omdömeslös och ”osolidariskt mot anställda, kunder, aktieägare och fodringsägare som stått upp för Norwegian”.

– Det är mycket nedslående att de beviljar stora bonusar eftersom bolaget ännu inte ens uppfyller kraven i garantisystemet för norsk luftfart, säger hon enligt E24.

En kommentar

  1. thomas: skurk beteende är bara förnamnet Här är alla lurade Norska staten aktieägare leverantörer personal myndigheter resenärer, och de sitter här och ljuger om inte i rekonstruktionen etc. hög tid att åtala bolaget.
Ticket Privatresor söker Junior Product Manager
Sista ansökningsdag:
9 maj 2024
Konferenssäljare med inriktning utveckling!
Sista ansökningsdag:
1 maj 2024
Innesäljare till Stockholm Meeting Selection AB
Sista ansökningsdag:
9 maj 2024
Reseproducent/projektledare till Travel Team
Sista ansökningsdag:
15 maj 2024
Vector Nordic söker operativ VD!
Sista ansökningsdag:
30 april 2024