Annons:

Norwegian lanserar WiFi gate to gate

Norwegian var första flygbolaget i världen att införa gratis WiFi ombord 2011. Nu inför bolaget ”gate to gate” WiFi vilket innebär att man kan logga på så snart man har gått ombord och vara uppkopplad under hela resan.

Tidigare behövde man vara uppe i luften på minst 10 000 fot för att få tillgång till Wifi men från och med nu kan man logga på så snart man har satt sig ombord och kan vara uppkopplad under hela resan.

– Vi vet hur viktigt det är för våra passagerare att ha tillgång till Internet och därför är det glädjande att Norwegian nu gör det möjligt att vara uppkopplad från att man går ombord planet till dess att man går av planet igen. Sedan vi lanserade gratis WiFi 2011 har flera miljoner passagerare surfat ombord. Vi ser fram emot att erbjuda våra resenärer den nya gate-to-gate uppkopplingen som en del i vårt fortsatta arbete med att förbättra arbetet med att förbättra kundernas upplevelse, säger Kurt Simonsen, Chief Customer and Digital Officer i Norwegian.

Norwegians resenärer kan från och med idag få tillgång till Gate-to-Gate WiFi på hela bolagets flygplansflotta, både på kortdistans- och långdistanslinjer. Tjänsten är inte tillgänglig på enstaka flygplatser utanför Skndinavien som inte tillåter Gate-to-Gate WiFi. Det gäller bland annat Madrid, Barcelona och Lissabon.

Fakta om Norwegians WiFi

  • 2011: Norwegian är först i världen med att lansera gratis WiFi på linjer inom Europa. Bolaget lanserar därefter Video On Demand, som ger passagerare på linjer inom Europa tillgång till Norwegians underhållningsportal via egna mobila enheter.
  • 2015: Norwegian är första flygbolag att erbjuda direktsänd TV på europeiska linjer
  • Januari 2019: Norwegian påbörjar arbetet med att intallera WiFi på bolagets långdistansplan.
  • Februari 2019: Norwegian lanserar höghastighets-WiFi på alla plan i bolagets flotta vilket gör det möjligt att strema musik, film och serier direkt till sin mobila enhet.
  • Juni 2019: Norwegian lanserar Gate-to-Gate WiFi vilket gör det möjligt att vara uppkopplad online från det att man går ombord planet till dess att man kommer fram till sin destination – utan att behöva vänta tills man befinner sig på 10 000 fots höjd.

Kommentarer är stängda.