Annons:

Norwegians vd om uteblivet miljardstöd: ”Jag utesluter ingenting”

Det uteblivna stödet till Norwegian lämnar bolaget i en ”utmanade situation”. Det skriver flygbolaget i ett pressmeddelande efter att den norska staten nekat Norwegian ytterligare stöd. – Det faktum att regeringen har beslutat att inte ge Norwegian ytterligare likviditetsstöd är mycket nedslående och upplevs som en knytnäve i magen för alla i Norwegian som kämpat för bolaget, säger vd:n Jacob Schram i pressmeddelandet. På dagens pressträffen fick vd:n Jacob Schram frågor om bolaget riskerar konkurs? - Jag utesluter ingenting. Det är en väldigt krävande situation. Vi jobbar vidare för att hitta en lösning. Vi klarar oss en bit till in i vintern.

Den norska staten kommer inte att bidra med ytterligare stöd till Norwegian – något bolaget efterfrågat, enligt ett pressmeddelande.

– Norwegian har bett om ekonomiskt stöd i miljardklassen och regeringen har kommit fram till att det i denna situation inte är en försvarlig användning av offentliga medel, säger Norges näringsminister Iselin Nybø i ett pressmeddelande.

Enligt den norska näringsminister har Norwegian idag skulder på 40 miljarder.

Tidigare har Norwegian sagt att sitt kassaflöde tar slut under det första kvartalet 2021 om de inte får mer finansiering.

Hur många miljarder vill Norwegian ha av norska staten?

– Jag vill inte säga hur många, men flera miljarder. Ett belopp helt i linje med vad andra flygbolag har fått.

Enligt tidigare uppgifter bränner Norwegian 3-500 miljoner i månader. Men man uppger att man har likviditet kvar i bolag.

Kommentarer är stängda.

Ticket Privatresor söker Junior Product Manager
Sista ansökningsdag:
9 maj 2024
Konferenssäljare med inriktning utveckling!
Sista ansökningsdag:
1 maj 2024
Innesäljare till Stockholm Meeting Selection AB
Sista ansökningsdag:
9 maj 2024
Vector Nordic söker operativ VD!
Sista ansökningsdag:
30 april 2024