Annons:

Norwegians Max plan kvar på marken året ut

Norska flygbolaget Norwegian räknar inte med att kunna flyga med Boeings flygstoppade modell 737 Max under 2019. Det säger bolagets biträdande vd Geir Karlsen till Reuters. – Vi planerar faktiskt inte för att ha några Max i luften under 2019. Bolaget har även ekonomiska problem och vill löptiderna på två miljardlån i upp till två år, skriver TT.

Norska flygbolaget Norwegian räknar inte med att kunna flyga med Boeings flygstoppade modell 737 Max under 2019. Det säger bolagets biträdande vd Geir Karlsen till Reuters.

– Vi planerar faktiskt inte för att ha några Max i luften under 2019.

Den tidigare prognosen från i juli månad var att de amerikansktillverkade planen skulle lyfta igen i oktober. Flygplansflottan har varit strandsatt sedan Ethiopian Airlines-olyckan i mars i år.

Norwegian ber sina långivare om att förlänga löptiderna på två miljardlån i upp till två år, skriver TT.

Flygbolagets vd Geir Karlsen säger att han vill säkerställa att det finns tillräcklig likviditet för de kommande tolv månaderna.

Norwegian plågas bland annat av flygförbudet för Boeings olycksdrabbade 737 Max-plan och bedömare tolkar bolagets begäran som ett kristecken.

– Det är ett mycket tydligt tecken på att det inte finns mycket pengar i kassan hos Norwegian, säger Jacob Pedersen, analyschef på Sydbank till nyhetsbyrån Ritzau.

Aktien föll 3,8 procent på Oslobörsen på måndagen.

Kommentarer är stängda.