Annons:

Nya och striktare reserestriktioner drar ner flygresandet i september

Norwegians trafiksiffror för september är kraftigt påverkade av lägre efterfrågan till följd av nya och striktare reserestriktioner över hela Europa där flera länder har gått från gul till röd status, enligt ett pressmeddelande.

319 370 kunder flög med Norwegian i september vilket är 90 procent färre än samma månad förra året. Den totala kapaciteten (ASK) var ned 93 procent jämfört med samma period förra året medan passagerartrafiken (RPK) var 96 procent lägre. Kabinfaktorn var på 52,8 procent, en minskning med 37 procentenheter.

Totalt genomförde Norwegian 99,2 procent av de planlagda flygningarna i september varav 97,6 procent gick enligt tidtabell.

– I september var det ett flertal länder som ändrade från gult till rött. Vi märker att efterfrågan påverkas omedelbart när myndigheterna inför nya och striktare reserestriktioner. Vi anpassar linjenätet löpande utifrån situationen men myndigheternas konstanta ändringar av reserestriktioner gör det väldigt krävande att planera, både för oss och för kunderna. På lite längre sikt märker vi också att den här krisen är långt ifrån över, säger Norwegians koncernchef Jacob Schram i ett pressmeddelande.

2 kommentarer

  1. Erik: Ändå har man förvånansvärt dåliga om/avbokningsalternativ. Börja göra som hotellen, och tillåt flexiblare avbokningsmöjligheter även på de lägre priserna. Så kommer folk börja boka iaf. Nu väntar man givetvis in i det sista med att boka pga man inte vill riskera att förlora alla pengar. Vilket också påverkar statistiken
  2. Anonym: Om Norwegian slutade fjanta sig med att ta betalt för handbagaget så kanske fler skulle flyga med dem, rent generellt. Beroende på flygsträcka så är det naivt att använda "betala inte för mer bagage än du behöver" som argument till att man tar betalt. Vem flyger till Spanien t.ex med endast en datorväska
Konferenssäljare med inriktning utveckling!
Sista ansökningsdag:
1 maj 2024
Vector Nordic söker operativ VD!
Sista ansökningsdag:
30 april 2024
Ticket Privatresor söker Junior Product Manager
Sista ansökningsdag:
9 maj 2024
Innesäljare till Stockholm Meeting Selection AB
Sista ansökningsdag:
9 maj 2024
Reseproducent/projektledare till Travel Team
Sista ansökningsdag:
15 maj 2024