Annons:

Premium

Hållbarhet räcker inte – nu ska vi resa regenerativt

Att resa med hållbarhet är en faktor de flesta av oss blivit mer medvetna om de senaste decennierna. Enligt Booking.coms hållbarhetsrapport för 2022 sa 71 procent av de intervjuade att de vill resa "mer hållbart" under de kommande 12 månaderna, en tioprocentig ökning från 2021. Text: Janne Sundling

”Det som lämnar minst miljöavtryck är att inte resa alls”

1988 –15 år innan Greta Thunbergs föddes – definierade World Tourism Organisation hållbar turism som ”turism som tar full hänsyn till dess nuvarande och framtida ekonomiska, sociala och miljömässiga konsekvenser för att tillgodose behoven hos besökare, industrin, miljön och värdsamhällen”.

Sedan dess har hållbar vturism-konceptet blivit mainstream. Även om det kan ha inspirerat en del av oss att minska vår miljöpåverkan där vi kan har det också blivit en mycket missbrukat modeord.

Researrangörer och hotell slänger glatt #sustainabletravel hashtaggen över sina Insta-flöden, som om användningen av ”naturliga” material, en vegetarisk meny och möjligheten att få ditt rum städat varannan dag för att spara energi var ett substitut för tydliga planer och mål för att minska deras påverkan på världen.

Men det är dags att gå längre, skriver Time Out i en stor artikel:

”Att skydda status quo är trots allt ett ganska lågt riktmärke. Tycker du inte, oavsett om vi är branschinsiders eller resenärer, att vi borde sikta mycket högre än att inte göra saker värre?”

Det som lämnar minst miljöavtryck är att inte resa alls. Att korsa enorma avstånd i hastighet är i sig ohållbart, åtminstone…

Har du redan Premium? .

Läs vidare med Premium

Ingår

  • Exklusiva analyser och sammanställningar av data för branchen
  • Unika intervjuer med reseindustrins viktigaste makthavare
  • Artiklar med tips och råd om hur du blir effektiv i ditt arbete
  • Och mycket, mycket mer!

Köp Premium

Reseproducent/projektledare till Travel Team
Sista ansökningsdag:
15 maj 2024
Vector Nordic söker operativ VD!
Sista ansökningsdag:
30 april 2024
Innesäljare till Stockholm Meeting Selection AB
Sista ansökningsdag:
9 maj 2024
Konferenssäljare med inriktning utveckling!
Sista ansökningsdag:
1 maj 2024
Ticket Privatresor söker Junior Product Manager
Sista ansökningsdag:
9 maj 2024