Annons:

​Namninsamling till stöd för gruppresebranschen

På kampanjsajten StöttaGruppresor.se vill Rolfs Flyg & Buss lyfta fram gruppresor i debatten. Under den pågående pandemin ser vi att branschen glöms bort. Istället tenderar debatten att fokusera på andra delar av reseindustrin och besöksnäringen, enligt ett pressmeddelande.

Med namninsamlingen lyfter Rolfs Flyg & Buss upp individen, resenären själv, som får utrymme att dela med sig av hur gruppresor spelar en viktig roll i dennes liv. Under kampanjens första timme hade fler än 3000 resenärer engagerat sig, visat sitt stöd och delat med sig om sina tankar varför gruppresor är viktiga för dem.

– Vår bransch sysslar med resor utomlands i grupp, som främst nyttjas av äldre resenärer. Gruppresebranschen är den mest utsatta i hela Sverige, trots det så nämns den inte överhuvudtaget. Vi får inget riktat stöd, samtidigt som kulturen får mångmiljonbelopp. De utsatta branscherna i Sverige måste få ett fortsatt stöd 2021, säger Emanuel Karlsson, VD på Rolfs Flyg & Buss i ett pressmeddelande.

5 kommentarer

  1. Alexandra: Hejja! Att resa är viktigt, besöksnäringen och upplevelser är viktigt. Detta har verkligen försakats av regeringen under det här året.
  2. Susanne Karlberg: Håller helt med, resebranschen har helt glömts bort av regeringen, det pratas inget om den, vill kanske att det ska slutas resa för att rädda klimatet. Resande och turister skapar massor av arbetstillfällen både Sverige och hela världen, många fattiga länder som är beroende av turister. Var kan man skriva på listan?
  3. Jan Wigsten: Reseindustrin förflyttar till u-länder, årligen, konsumtion till ett värde som vida överstiger det totala årliga biståndet. Arbetsintensivt som försörjer många familjer lokalt där pengarna landar.
  4. Subscriber User: Lite löjligt, bättre att Rolfs stöttar de initiativ som redan pågår än splittrar genom att komma med ett eget...
  5. @caduta_massi: Tycker inte att debatten fokuserar på någon del av reseindustrin då debatten är obefintlig förutom mellan några närmast sörjandes.