Annons:

34 döda i terrorattentat i Ankara

Ytterligare en terrorattack har inträffat i Turkiet. 34 människor dödades och ett 120-tal skadades när en bilbomb sprängdes i Ankara i går. UD avråder dock inte från resor till Ankara.

Enligt DN skedde explosionen strax innan 19 lokal tid vid en busstation intill parken Güvenpark i centrala Ankara. Platsen är en knutpunkt för busstrafik och låg nära många regeringsbyggnader.

Efkan Ala, Turkiets inrikesminister, säger att explosionen orsakades av en bilbomb och att man utgår från att en terrororganisation ligger bakom dådet. Men ingen gruppering har ännu tagit på sig dådet.

Turkiet har varit hårt drabbat det senaste året: för bara tre veckor sen exploderade en annan bilbomb i Ankara och 29 människor fick sätta livet till. Då tog väpnade gruppen TAK på sig dådet.

– Turkiet har blivit ett mål för terroristattacker till följd av de senaste årens instabilitet i närområdet, sade Turkiets president Recep Tayyip Erdogan till Reuters efter dådet.

UD avråder dock inte från resor till Ankara i nuläget utan bara till vissa delar av Turkiet.

Enligt UD saknas uppgifter om någon svensk har drabbats.

En kommentar

  1. Anonym: UD avråder dock inte från resor till Ankara i nuläget utan bara till vissa delar av Turkiet. 34 döda och över 120 skadade och ändå väljer UD att inte avråda oss att resa till Ankara, undrar om UD har fått direktiv från Turkiet att inte avråda, med tanke på hur Turkiet dikterar nu Europeerna om hur de skall agera..