Annons:

Annons:

65 000 pass försvunna – nu träder nya regler i kraft

Från och med den 15 april kommer svenskar enbart att beviljas högst tre pass under en femårsperiod från att det inte har funnits någon begränsning över huvud taget. Anledningen är de höga siffrorna borttappade pass. 65 000 pass anmäldes försvunna förra året.

Mellan 2010-2015 har antalet svenska pass som försvunnit varit över 355 000 enligt en artikel i Svenska dagbladet. Polisen anar missbruk, att man säljer eller lånar ut sitt pass, samtidigt som man menar på att en väldigt liten del av missbruket upptäcks. Cirka 950 missbruk av svenska pass per år rapporteras enligt Frontex, EU:s gemensamma gränspolisorganisation. Oroshärdar med stora flyktingströmmar i kombination med asyl- och visumregler tros ligga bakom till varför svenska pass är mer attraktiva.

Som ett resultat kommer nu nya regler att träda i kraft från och med den 15 april.  Från att det inte har funnits någon begränsning alls på hur många pass en svensk kan få beviljade kommer man som svensk nu att beviljas högst tre pass under en femårsperiod.

 

KOMMENTARER

E-postadressen publiceras inte.

Våra regler är enkla: Håll en god ton. Visa respekt för dem vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras av redaktionen.

0 KOMMENTARER ÖPPNA
Är du vår nya Key Account Manager?
Sista ansökningsdag:
7 juni 2019
AFFÄRSRESESÄLJARE GÖTEBORG
Sista ansökningsdag:
27 maj 2019
Affärsresesäljare – Kalmar
Sista ansökningsdag:
7 juni 2019