Annons:

ABBA-museet läggs på is

Det nya ABBA-museet i Stockholm skulle ha öppnat i juni nästa år, men nu står det klart att premiären skjuts upp på obestämd tid.

Museet kan inte öppna under nästa år, såsom den ursprungliga planen sade. Orsakerna till förseningen uppges vara att projektet blivit mer komplicerat än beräknat och att renoveringen av byggnaden tar längre tid än förutspått. Det betyder att de som köpt biljetter till museets första tid får lösa in sina biljetter igen. Och att museet kanske byter adress helt och hållet.
– Det är lika bra att ta ett beslut på ett tidigt stadium även om beskedet är tråkigt. Förväntan är hög i alla led, men nu står vi inför faktum att vi inte kan öppna den 4 juni i den tänkta lokalen och då måste vi agera därefter och titta över projektplanen och öppna famnen för nya idéer. För helt klart är att det ska bli ett ABBA-museum även om det tar lite längre tid, säger Ulf Westman, grundare till ABBA the Museum.
Det nuvarande hyreskontraktet rivs nu för att grundarna ska kunna undersöka alternativa lokaler för museet.
– Att skapa ett ABBAmuseum är ett fantastiskt initiativ både för Stockholm och ABBA-älskare världen över. Vi hoppas verkligen att man kan finna en lösning och att museet ska kunna bli verklighet, allra helst i Stora Tullhuset, säger Christel Wiman, vd och koncernchef Stockholms Hamnar.

Kommentarer är stängda.

Reseproducent/projektledare till Travel Team
Sista ansökningsdag:
15 maj 2024
Konferenssäljare med inriktning utveckling!
Sista ansökningsdag:
1 maj 2024
Innesäljare till Stockholm Meeting Selection AB
Sista ansökningsdag:
9 maj 2024
Vector Nordic söker operativ VD!
Sista ansökningsdag:
30 april 2024
Ticket Privatresor söker Junior Product Manager
Sista ansökningsdag:
9 maj 2024