Annons:

Annons:

Brexit påverkar svenska affärsresenärer

Andelen svenska företag som planerar att dra ned på sitt affärsresande ökade med 28 % när Brexit var ett faktum.

Resegeometris återkommande kvartalsundersökning State of The Business Travel Market genomfördes under samma period som Storbritannien hade folkomröstningen om fortsatt EU medlemskap.

Frågan som företagen besvarade var ”Hur kommer affärsresandet på ert företag förändras under kommande tre månader?” Vid en analys av resultaten kan konstateras att svenska företag på kort sikt såg utfallet av omröstningen som ett skäl för att dra ned på sitt affärsresande. Efter omröstningen var det 28% fler av företagen som sa att de skulle dra ned på sitt resande än innan. I ett längre perspektiv, som också mäts i undersökningen, kan däremot ingen tydlig effekt utläsas.

– Vi tror att svenska företag närmast blev chockade av resultatet från folkomröstningen och att man hellre agerar snabbt och försiktigt innan man har hela bilden klar för sig av vad effekterna av ett Brexit verkligen blir. På längre sikt tror man ändå att det är andra faktorer som avgör och vi har då betydligt mer positiva resultat från undersökningen att redovisa” säger Jan Ogner VD på Resegeometri Nordic AB.

 

KOMMENTARER

E-postadressen publiceras inte.

Våra regler är enkla: Håll en god ton. Visa respekt för dem vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras av redaktionen.

0 KOMMENTARER ÖPPNA
Kleins Resebureau söker affärsresesäljare/resesäljare
Sista ansökningsdag:
8 februari 2019
Affärsresesäljare
Sista ansökningsdag:
18 februari 2019
Projektledare Grupp & konferens
Sista ansökningsdag:
18 februari 2019