Annons:

Därför är de utländska turisterna avgörande för Sverige

Turismen är en mångmiljardindustri och utländska turister är i det perspektivet extra åtråvärda. – Det är i utlandet som det finns störst potential för tillväxt hos de svenska turistföretagen, säger Bitte Olsson, pressansvarig på Visit Sweden till SVT.

Utländsk turism genererar mycket pengar och det är här man ser en möjlighet att växa framöver. Om Sverige bara lyckas locka hit dem. Organisationen Visit Sweden som bland annat promotar Sverige utomlands ser ett stort intresse för resor hit.

– Det är i utlandet som det finns störst potential för tillväxt hos de svenska turistföretagen.  I våra analyser bland utländska turister har motsvarande 67 miljoner resenärer i nio länder angett att de är intresserade av att resa till Sverige de närmaste åren, säger Bitte Olsson, pressansvarig på Visit Sweden.

Grafik: SVT. Källa: Visit Swedens målgruppsanalyser 2018

En kommentar

  1. Gunnar Christenson (mail rebberg10@hotmail.com): Att de utländska turisterna är viktiga och möjligen avgörande är egentligen ingen nyhet. Problemet är bara inte att motivera dem, utan att se till att den produkt de söker finns när de vill komma. Svenskarna måste lära sig att året har 12 månader och att alla är rimliga turistmånader - mer eller mindre, Nu är fortfarande det mesta utanför Stockholm och några få turistiska mål stängt från slutet på sommaren till början på nästan sommar alltså 8-9 av 12 månader! Försök besöka Borgholm en vacker dag i oktober -staden är död och parken vid Sofiero tillbommad. Samma gäller överallt över hela landet. Sånt är inte spännande att uppleva och motiverar ingen att återvända. Att arbeta med turism till Sverige är för övrigt ofta frustrerande, eftersom priser för det man i Sverige ser som "säsongen" - dvs sommaren - skapas först under våren, men broschyrerna trycks hösten före. Det saknas helt enkelt professionalitet och kreativitet. Gunnar Christenson, Schweiz
Innesäljare till Stockholm Meeting Selection AB
Sista ansökningsdag:
9 maj 2024
Vector Nordic söker operativ VD!
Sista ansökningsdag:
30 april 2024
Ticket Privatresor söker Junior Product Manager
Sista ansökningsdag:
9 maj 2024
Konferenssäljare med inriktning utveckling!
Sista ansökningsdag:
1 maj 2024