Annons:

Annons:

DN:s Wolodarski omfamnar Uber

I förra veckan granskade Dagens Nyheter taxiföretaget Uber hårt. I sin ledarartikel igår söndag skriver tidningens ansvarige utgivare Peter Wolodarski att Sverige borde anamma tekniska förändringar och inte bevara gamla strukturer.

Det var i en artikel från i fredags som DN skrev att över 2o förare av Uberpop fällts i domstol sean i höstas och att polisen anser att verksamheten är svarttaxi.

Igår söndag följde tidningens ansvarige utgivare Peter Wolodarski upp granskningen i sin ledarartikel. Han skriver om taxilegitimation: ”Det nuvarande svenska systemet var relevant när det skapades efter avregleringen, men digitaliseringen har gjort att det behöver en rejäl uppdatering. Ska privatpersoner som vill ta passagerare med hjälp av ny teknologi, som Uber, behöva ansöka om tillstånd? Den svenska modellen är skapad för en situation där taxibranschen drogs med stora kvalitetsproblem.”

Peter Wolodarski kallar Uber för ”transportsektorns motsvarighet till Google och Facebook” och att det finns skäl att uppmärksamma de övertramp företaget gör, men att det inte ligger ”i samhällets intresse att försöka hindra den större utvecklingen”.

”Ett enskilt land kan däremot välja om man vill tillhöra dem som tidigt anammar förändringen och uppdaterar lagstiftningen eller så långt som möjligt försöker skydda existerande strukturer.

För Sverige borde valet vara enkelt”, skriver Peter Wolodarski.

En kommentar

  1. Björn Engström: Självklart skall nya tekninker som Uber få komma fram,men det måste vara rättssäkert, skatt skall betalas, försäkring som täcker passagerare som skadas. Det får inte fuskas. Hälsningar Björn Svara

KOMMENTARER

E-postadressen publiceras inte.

Våra regler är enkla: Håll en god ton. Visa respekt för dem vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras av redaktionen.

1 KOMMENTARER ÖPPNA
Customer Sales & Service Agent based in Stockholm
Sista ansökningsdag:
2 april 2019
Regional Sales Manager – BIG Travel Sweden AB
Sista ansökningsdag:
14 april 2019
MSC Cruises söker driven resesäljare till kryssningar
Sista ansökningsdag:
2 april 2019
Air Content Analyst
Sista ansökningsdag:
31 mars 2019
Driven resesäljare sökes
Sista ansökningsdag:
9 april 2019
Säljare till Möten, Event och Partners
Sista ansökningsdag:
31 mars 2019