Annons:

Annons:

Etraveli anställer stort – söker 150 personer

Det växer så det knakar inom Etraveli. Nu går bolaget ut i en stor rekryteringskampanj. Innan året är slut ska 150 personer har rekryterats, varav 50 i Sverige.

Tillväxten har varit stor i Etraveli. På två år har bolaget gått från närvaro i sju till 40 länder. Bruttoomsättningen senaste rullande tolv-månaders-perioden är 10 miljarder kronor. Och Anders Kedert, operativ chef, räknar med att tillväxten fortsätter.

– På kundtjänst är vi i dag cirka 200 personer, varav 100 i Indien och 100 i Norden. Innan 2016 är slut kommer vi att vara över 300, säger Anders Kedert.

Sedan i juni 2015 har Etraveli ett avtal med ett bolag i Indien, som man har outsourcat delar av sin kundtjänst till.

– Vi sa från början att vi ville ha 15 agenter, och att vi skulle utvärdera efter tre månader. Men redan efter en vecka beställde vi 50 till.

Nu går Etraveli ut i en rekryteringsoffensiv, både Sverige och i Indien. I Sverige räknar bolaget med att anställa drygt 50 personer. Den största gruppen av dessa ska vara resesäljare till kundtjänsten.

– För att kunna jobba med det måste du ha minst motsvarande Trac-utbildning och kunna de stora GDS-systemen. Man ska prata något av de nordiska språken, engelska och gärna något stort europeiskt språk.

Just nu säljer Etraveli klart över budget, säger Anders Kedert.

– Alla i organisationen är glada över det, utom jag som ska anpassa kundservicen efter det, säger Anders Kedert med ett skratt, och fortsätter:

– Vi vill undvika att hamna i den olyckliga utvecklingen att vi måste bromsa för att vi inte hinner skruva upp organisationen.

Camilla Nygren, ansvarig för bolagets samarbeten i Indien, berättar också man anställer fler i Indien än i Sverige, och räknar därmed att kostnaden per order kommer att minska.

– En agent i Indien kostar ungefär en tredjedel av en agent i Sverige, säger Anders Kedert.

Men det är inte bar kundservicen som växer. I Sverige kommer Etraveli även att anställa it-utvecklare, analytiker och säljare. Bolaget tittar också på att före sommaren eventuellt öppna i fler länder i Europa.

Frågan är hur bråttom det är med rekryteringarna.

– Ju förr desto bättre, säger Anders Kedert.

En kommentar

  1. thomas: kör man fortfarande via mellanhandsdatabaserna BSP GDS systemet Svara

KOMMENTARER

E-postadressen publiceras inte.

Våra regler är enkla: Håll en god ton. Visa respekt för dem vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras av redaktionen.

1 KOMMENTARER ÖPPNA
Regional Sales Manager – BIG Travel Sweden AB
Sista ansökningsdag:
14 april 2019
Customer Sales & Service Agent based in Stockholm
Sista ansökningsdag:
2 april 2019
Air Content Analyst
Sista ansökningsdag:
31 mars 2019
Driven resesäljare sökes
Sista ansökningsdag:
9 april 2019
MSC Cruises söker driven resesäljare till kryssningar
Sista ansökningsdag:
2 april 2019
Säljare till Möten, Event och Partners
Sista ansökningsdag:
31 mars 2019