Annons:

Annons:

GTA: ”Företagen måste omfamna AI”

Anna Felländer kommer på Grand Travel Award att tala om artificiell intelligens utifrån temat ”Resebranschens användning av artificiell intelligens - en framtidsspaning”.

Berätta mer om ditt ämne.
– För att vara relevant i denna data- och AI-era behöver företagen omfamna AI. Jag spår ett allt större gap mellan branschledare och de företag som hamnar efter. Vi ser att tekniken rusar och aktörer behöver strategier och kompetens för att undvika fallgropar. En helt annan aspekt är att det behövs ett tvärvetenskapligt arbetssätt kring AI. Vi vet ännu inte effekterna av AI utifrån sociala, etiska eller rättsliga sammanhang, berättar Felländer.

Du har bland annat varit chefsekonom på Swedbank, är rådgivare åt digitaliseringsministern, affilierad fakultet på KTH med AI som inriktning och hjälper startups. Berätta mer om dig.
– Jag arbetar inom vitt skilda miljöer och brinner för att överbrygga gapen mellan olika typer av aktörer. Vi har forskningsscenen och startups inom AI, politiker, näringslivet och andra institutioner. Samverkan är central här. De länder som får samarbetet mellan olika typer av institutioner och aktörer att fungera bra kommer att vara de som vinner kapplöpningen om AI, avslutar Felländer.

Om Anna Felländer
Anna Felländer har länge fokuserat på hur digitaliseringen påverkar organisationer, samhället och ekonomin och har gett ut en rad rapporter om e-handel, delningsekonomi och finansiell teknologi. Felländer har tidigare varit chefsekonom samt digitaliserings- och framtidsekonom på Swedbank. Idag arbetar hon exempelvis som rådgivare åt digitaliseringsministern, Boston Consulting Group samt rådgivare och styrelseledamot för olika startups med fokus på AI. Hon är affilierad fakultet vid KTH med fokus på AI och även verksam vid Handelshögskolan i Stockholm.

MISSA INTE GRAND TRAVEL AWARD
Grand Travel Award går av stapeln den 12 februari 2018 på Hotel At Six i Stockholm.
En heldagsbiljett för seminarium, gala, middag och fest kostar 1 695 kronor exklusive moms. Kvällsbiljetten för den som nöjer sig med gala, middag och fest kostar 695 kronor exklusive moms. Försäkra dig om en plats på branschens gala redan nu.

Heldag: köp din biljett här.
Kvällsbiljett: köp här.

KOMMENTARER

E-postadressen publiceras inte.

Våra regler är enkla: Håll en god ton. Visa respekt för dem vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras av redaktionen.

0 KOMMENTARER ÖPPNA
ANNONS
ANNONS
Thabela Travel söker VD till huvudkontoret i Täby
Sista ansökningsdag:
05 June, 2018
Go Active Travel söker en konceptansvarig reseproducent
Sista ansökningsdag:
04 June, 2018
Resekonsult
Sista ansökningsdag:
06 June, 2018