Annons:

Annons:

Kina har infört tuffare visumregler

Kina har plötsligt gjort det svårare för svenskar att ansöka om visum. Nya regler kräver att man lämnar in såväl sitt nya som gamla pass när man söker visum.

I början av augusti i år införde Kina plötsligt nya visumregler. Svenskar och personer från andra länder som har ett pass som är utfärdat efter den 1 januari 2014 ska inte bara visa sitt nuvarande pass utan även det gamla vid visumansökan till landet.

– Läget är helt galet, säger Mats Andersson på resebyrån Kinaresor till Dagens Industri.

Det är dock inte omöjligt att resa till Kina för den som inte har kvar sitt gamla pass. Det blir bara längre väntetid.

– Den normala behandlingstiden för ett visum till Kina är fyra arbetsdagar. Om man inte har kvar det gamla passet tar det längre tid. Erfarenhetsmässigt kan jag säga att det tar en och en halv till tre veckor. Men det är inget problem, man får sitt visum, säger Gustav Jebsen på företaget Visumservice som hjälper till med visum till alla länder till Expressen.

Visumservice har inte fått någon förklaring till de nya kraven, men enligt Dagens Industri spekuleras det i att de nya reglerna är tillfälliga och kopplade till G 20-mötet i Hangzhou den 4–5 september.

KOMMENTARER

E-postadressen publiceras inte.

Våra regler är enkla: Håll en god ton. Visa respekt för dem vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras av redaktionen.

0 KOMMENTARER ÖPPNA
Team Manager till Customer Service i Sverige
Sista ansökningsdag:
10 oktober 2018
Australienresor söker resesäljare
Sista ansökningsdag:
10 oktober 2018
Avdelningschef reseproduktion
Sista ansökningsdag:
24 september 2018
Affärsreserådgivare till AKI Travel
Sista ansökningsdag:
2 oktober 2018
Business Travel Counselor
Sista ansökningsdag:
18 oktober 2018