Annons:

Krig kring flygbussar till Skavsta

Det är full storm kring busstrafiken till Skavsta. Utmanaren Fly by coach rasar över att de inte har fått samma villkor som konkurrenten Flygbussarna när de startade trafik till Skavsta i slutet av april.

– Vi har inte fått något avtal, får inte synas på flygplatsen och har på nåder fått en plats längst bort på terminalen, där vi inte syns. Även privata företag måste följa konkurrenslagstiftningen och ge samma villkor till alla aktörer, säger Leif Svensson, vd på Fly by coach.
Dot Gade Kulovuori, vd på Skavs-ta Flygplats, slår tillbaka och menar att den nystartade aktören till viss del får skylla sig själv eftersom flygplatsen kontaktats först 5 mars och detta efter att Fly by coach offentliggjort lanseringen. 
– Det känns lite bakvänt och väl sent. Innan den juridiska och praktiska biten är avklarad och vi skrivit kontrakt tänker vi inte släppa in dem i terminalen, säger hon.
Inför premiärturen den 29 april satte Fly by coach priset 215 kronor. Strax därpå sänkte konkurrenten Flygbussarna priset från 249 kronor till 199 kronor. Fly by coach kontrade med priset 190 kronor.
Trots prispress och rabalder vill Flygbussarnas vd Mikael Bergkvist avdramatisera flygbusskriget till Skavsta.
– Det här är inget dramatiskt. 95 procent av våra kunder har valt att åka med oss trots att vi är lite dyrare, säger han. 
Trots att Fly by coachs osynliga tillvaro på Skavsta kallar Leif Svensson starten för rimligt bra.
– Vi har några hundra passagerare om dagen på våra 38 turer, säger han.
Skavstas vd Dot Gade Kulovuori hoppas att ett avtalsförslag kan vara klart före sommaren. Hon är dock kritisk till att Fly by coach ”tar russinen ur kakan”.
– Det är viktigt med konkurrensneutralitet och att sluta avtal med flera aktörer. Men i det här fallet blir det knappast konkurrens på lika villkor. Fly by coach går bara in på bästa linjen medan Flygbussarna startat linjer från Linköping, Norrköping, Örebro och Eskilstuna som tar år innan de går ihop.

Kommentarer är stängda.

Konferenssäljare med inriktning utveckling!
Sista ansökningsdag:
1 maj 2024
Vector Nordic söker operativ VD!
Sista ansökningsdag:
30 april 2024
Innesäljare till Stockholm Meeting Selection AB
Sista ansökningsdag:
9 maj 2024
Ticket Privatresor söker Junior Product Manager
Sista ansökningsdag:
9 maj 2024