Annons:

Norge – en ny kulinarisk destination?

Norge är inte känt för sitt kulinariska kök men det händer mycket på den norska matscenen. Nu har en norsk kammat hem en silvermedalj i det europeiska mästerskapet i matlagning: Bocuse d'Or Europe.

Norge har aldrig varit känt i Sverige som en kulinarisk destination. Men det har hänt mycket på den norska matscenen. Tidigare i år fick Maaemo i Oslo som första norsk restaurang tre stjärnor i Michelinguiden. Och grannlandet kammade precis hem en silvermedalj i den ansedda mattävlingen Bocuse d’Or för bästa europeiska kök.

Christopher William Davidsen heter kocken som arbetar på Søstrene Karlsen i Trondheim som nu har kvalat sig vidare till världsmästerskapen som kommer att hållas 23-24 januari nästa år. Norge har vunnit världsmästerskapen i tävlingen flera gånger tidigare.

Kommentarer är stängda.

Vector Nordic söker operativ VD!
Sista ansökningsdag:
30 april 2024
Innesäljare till Stockholm Meeting Selection AB
Sista ansökningsdag:
9 maj 2024
Konferenssäljare med inriktning utveckling!
Sista ansökningsdag:
1 maj 2024
Ticket Privatresor söker Junior Product Manager
Sista ansökningsdag:
9 maj 2024