Annons:

Norska affärspress: Två aktörer slåss om SAS

Enligt norska Aftenpostens källor pågår det en budstrid över vem som ska bli flygbolaget SAS nya storägare. Det är det amerikanska riskkapitalbolaget Apollo och en annan aktör som budstriden sker mellan.

Sydbanks flyganalytiker Jacob Pedersen uppger i ett mejl till Di på fredagskvällen att han inte vet vem den okände budaren kan tänkas vara.

Han har tidigare i en kommentar 26 september uppgett att Sydbanks huvudscenario är att ägandet blir en kombination av danska staten och den amerikanska fonden Apollo. Det kommer finnas behov av kapital från mer än en ägare då utländska företag av EU-rättsliga skäl inte får äga mer än 49,9 procent av ett EU-företag. Han uppgav då också att Wallenbergstiftelserna också var en självklar kandidat. Att något annat flygbolag skulle blanda sig i leken höll han som inte särskilt troligt.

Kommentarerna 26 september skedde mot bakgrund av att SAS pressmeddelat att tidsfristen för att ge slutliga bud i bolagets kapitalanskaffningsprocess löpt ut.

Jens Pedersen, Sydbank

”Deadline är förbi, och jag tror inte att det nödvändigtvis behöver betyda att en budstrid är i gång”, skriver Jacob Pedersen på fredagen till Di.

Kommentarer är stängda.

BDPNext söker en DMC Project Manager
Sista ansökningsdag:
3 december 2023