Annons:

Ny österrikisk navigeringsapp skapar en säkrare och bättre skidåkningsupplevelse

När den österrikiska skidorten Skicircus Saalbach Hinterglemm Leogang Fieberbrunn öppnar för skidsäsongen 2020/21, lanserar de även en ny app. Den nya appen ALPIN CARD Navigator guidar skidåkarna tryggt omkring i området och hjälper till med snabb och enkel orientering i pisterna, enligt ett pressmeddelande.

Under varje vintersäsong kommer skidälskande svenskar till de välpreparerade pisterna i SalzburgerLand för att känna pudersnön under skidorna. Denna vinter kommer gäster i skidorten Skicircus Saalbach Hinterglemm Leogang Fieberbrunn kunna se fram emot att åka skidor med den helt nya appen ALPIN CARD Navigator – antingen i handen eller i öronen. Appen visar både områdets liftar, stugor och sevärdheter och kommer förhoppningsvis att göra det ännu enklare och tryggare för gäster att navigera sig runt skidområdet med den digitala kartan, ruttguidning och audionavigation. Appen kan laddas ner gratis både på Android och iOS.

Den drivande kraften i vårt arbete har alltid varit att garantera den absolut bästa skidupplevelsen för våra gäster. Vi ser fram emot att kunna erbjuda vår nya navigeringsapp för både nybörjare och skidproffs. Appen är din digitala karta som du alltid har tillgång till i handen eller i örat, oavsett om du är på jakt efter en mysig stuga eller den bästa pisten i Skicircus Saalbach Hinterglemm Leogang Fieberbrunn från Schmittenhöhe till Kitzsteinhorn,” säger Sebastian Schwaiger, Marknadsföringschef på Skicircus Saalbach Hinterglemm Leogang Fieberbrunn i ett pressmeddelande.

I SalzburgerLand har antalet svenska övernattningar ökat sedan 2010, förra året sov svenska skidgäster 39 952 nätter i skidorten Skicircus Saalbach Hinterglemm Leogang Fieberbrunn. Området har kontinuerligt arbetat med att göra pistnavigationen mer användarvänlig och säker. Förra året introducerades ett nytt analogt navigationssystem i pisterna, som i kombination med appen gjort systemet helt digitalt – något som gynnar gästerna som besöker området varje år.

Större säkerhet för skidåkare

Med samma funktioner som en GPS, guidar ALPIN CARD Navigator besökare runt i området tryggt och säkert. När skidåkare knappar in sin önskade destination visar appen vilka pister, liftar eller skidbussar som finns tillgängliga. Olika svårighetsgrader för rutterna samt den uppskattade restiden kommer även att visas. Appen guidar med ljud i hörlurarna, alternativt kan skidåkaren stanna längs med rutten och kolla telefonen manuellt, precis som på en GPS.

”Säkerhet på pisterna är vår högsta prioritet, och vi är därför väldigt nöjda med lanseringen av både det analoga navigationssystemet samt den nya digitala appen. Det är viktigt för oss att appen är så användarvänlig som möjligt – appen kommer därför förutom att guida tryggt i området, även skicka pushmeddelanden om exempelvis stängda liftar. På detta sätt garanterar vi skidåkare en enkel, trygg och snabb resa i skidområdet”, säger Sebastian Schwaiger i ett pressmeddelande.

Appen kartlägger även Schmittenhöhe-berget i Zell am See och Kitzenhorn-glaciären i Kaprun, som tillsammans med Skicircus Saalbach Hinterglemm Leogang Fieberbrunn erbjuder Ski ALPIN CARD. Ski ALPIN CARD ger tillgång till tre olika skidområden med endast en biljett, som sammanlagt erbjuder 408 kilometer av pister och 121 liftar – något som gör att ännu fler pistkilometer och skidrutter kan läggas in i appen.

Kommentarer är stängda.

Vector Nordic söker operativ VD!
Sista ansökningsdag:
30 april 2024
Innesäljare till Stockholm Meeting Selection AB
Sista ansökningsdag:
9 maj 2024
Konferenssäljare med inriktning utveckling!
Sista ansökningsdag:
1 maj 2024
Ticket Privatresor söker Junior Product Manager
Sista ansökningsdag:
9 maj 2024