Annons:

Piloterna och SAS inte överens – risk för strejk i sommar

Pilotfacken skriver att de hoppas att SAS ”tar sitt förnuft till fånga och inte driver företaget i brand”, i ett brev till sina medlemmar som SR tagit del av.

Flygbolaget vill ta in pengar från externa investerare och genomföra sparpaket för att vända förlusttrenden. Men den rådande konflikten med piloterna riskerar att mynna ut i en strejk som pågår hela sommaren.

Enligt källor till SR går förhandlingen mellan piloterna och SAS trögt, anställningstryggheten är en viktig fråga för där parterna står långt ifrån varandra.

2 kommentarer

  1. Vägs ände: Det verkar vara ett vettigt alternativ att strejka för anställnings tryggheten, den blir säkert bättre när konkursboet tas över av kinesiska banker.
  2. Olle Björk: Pilotfacken skriver att de hoppas att SAS ”tar sitt förnuft till fånga och inte driver företaget i brand” Pilotfacket borde istället ta sitt förnuft tillfånga - övriga SAS-anställda borde starkt markera mot dessa illojala ”kollegor”. Att SAS på gång på gång är i historiskt prekära situationer kan till stor del tillskrivas piloternas evigt lanserade lyxstrejker. Med sådana anställda behövs inga konkurrenter…
Konferenssäljare med inriktning utveckling!
Sista ansökningsdag:
1 maj 2024
Ticket Privatresor söker Junior Product Manager
Sista ansökningsdag:
9 maj 2024
Vector Nordic söker operativ VD!
Sista ansökningsdag:
30 april 2024
Innesäljare till Stockholm Meeting Selection AB
Sista ansökningsdag:
9 maj 2024