Annons:

Annons:

Stor krisdebatt i SRFs Facebookforum

Hur ska man som resebyrå nu överleva och vilka åtgärder är rimliga? Hur ska paketreselagen tolkas och hur långt räcker egentligen den av SRF föreslagna fonden på 6 miljarder för resenärernas återbetalningar?

UD har nu avrått från utlandsresor till och med 15 juni 2020 vilket har skapat rädsla och upprördhet bland många på forumet. Kunderna vill ha tillbaka sina pengar inom 14 dagar och många aktörer frågar sig på forumet hur och till när återbetalningar kan skjutas upp till följd av de ofta själva inte får pengar tillbaka från sina egna leverantörer då de i sin tur hänvisar till “force majure” etc. 

Väldigt många ställer sig positiva till förslaget av den nya fonden men de finns även kritiker som menar att pengarna ändå inte kommer räcka till för att rädda företagen. Generellt så menar en del att själva coronakrisen och möjligheten och viljan att resa kommer att dröja så pass länge att flera aktörer hursomhelst kommer gå omkull. En förhoppning bland många som skriver på forumet är att de ska kunna skjuta upp kundernas resor till senare.

Kommentarer är stängda.

Prenumerera gratis på Travel News fullmatade nyhetsbrev och få senaste nytt från reseindustrin varje vardag senast klockan 8.