Annons:

Annons:

Svenskar föredrar fortfarande vykort

70 procent av svenskarna föredrar att få en sommarhälsning som vykort och inte via epost eller sms. Det framkommer enligt en SIFO-undersökning.

Enligt en SIFO-undersökning* på uppdrag av Postnord som har gjorts med 2000 privatpersoner i Sverige står sig vykortsskrivandet fortfarande starkt.

44 procent uppger att de kommer att skicka vykort med posten i sommar och 70 procent att de helst vill få sin semesterhälsning som ett vykort (eller brev med semesterhälsning) framför att få hälsningen via sociala medier eller som sms eller epost. Uppskattningsvis kommer cirka 21,5 miljoner vykort eller brev med semesterhälsningar att skickas med posten i sommar.

Även den yngre generationen gillar att få en analog hälsning: bland de som är 15-29 år föredrar att få sommarhälsningar i form av just vykort

– Vykort är populära att skicka och ännu populärare att få, det är svenskar i alla åldrar eniga om, säger Anders Holm, chef PostNord Sverige i ett pressmeddelande.

Postens app ”Riktiga Vykort” som innebär att du kan omvandla dina egna foton i telefonen till vykort är enligt undersökningen också populär. Cirka en tredjedel av respondenterna i undersökningen uppgav att de kommer att använda appen i sommar.

*Undersökningen bygger på telefonintervjuer med 2 000 privatpersoner i ett riksrepresentativt urval. Intervjuerna genomfördes 30 maj-10 juni 2016 av TNS SIFO.

KOMMENTARER

E-postadressen publiceras inte.

Våra regler är enkla: Håll en god ton. Visa respekt för dem vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras av redaktionen.

0 KOMMENTARER ÖPPNA