Annons:

Annons:

Turistbuss allt populärare

Turist- och beställningstrafik med buss blir allt populärare. Förra året ökade antalet resor med 345 000.

Turist- och beställningstrafik med buss blir allt mer populärt, mellan 2014 och 2015 ökade antalet resor med 345 000 till totalt 7,8 miljoner. Detta enligt en rapport från förbundet Sveriges bussföretag.

–Bussen kan köra turisten varthelst det finns en väg. Den svenska turistnäringen behöver fungerande  persontransporter och bussen ger många människor möjlighet att uppleva Sveriges skiftande turistmål. Det är glädjande att fler nu väljer turistbussen, säger Anna Grönlund, branschchef och vice VD för Sveriges Bussföretag i ett pressmeddelande.

I rapporten konstaterades även att Tyskland är den populäraste destinationen utomlands och att Stockholm stad är den populäraste destinationen vid resor inom Sverige.

 

2 kommentarer

  1. hans: Rapporten bygger på statistik som är starkt kritiserad av bland annat SCB- http://www.dn.se/arkiv/dn-ekonomi/skattemiljoner-till-underkand-statistik/ Svara
  2. Gustav: Undrar när man rättat upp siffrorna så det inte fattas beslut på felaktiga grunder! Svara

KOMMENTARER

E-postadressen publiceras inte.

Våra regler är enkla: Håll en god ton. Visa respekt för dem vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras av redaktionen.

2 KOMMENTARER ÖPPNA
Affärsresesäljare – Kalmar
Sista ansökningsdag:
7 juni 2019
AFFÄRSRESESÄLJARE GÖTEBORG
Sista ansökningsdag:
27 maj 2019
Är du vår nya Key Account Manager?
Sista ansökningsdag:
7 juni 2019
Vulkanresor söker en resekonsult till Umeå
Sista ansökningsdag:
14 juni 2019