Annons:

Annons:

Uber ger svar på tal

Uber svarar på kritiken om att deras förare inte använder taxameter. "Uberappen i mycket fungerar som en digital taxameter" säger Oliver Carrà, talesperson för Uber i Norden till nyhetssajten Breakit.

Taxiförbundet har, genom att ta hjälp av ett privat säkerhetsbolag, kontrollerat om Ubers förare alltid använder sig av taxameter (något det är lagkrav på). i 9 av 10 fall gjorde de inte det. På nyhetssajten Breakit ger Uber svar på tal.

– Regelverk ska respekteras kring taxameter och vi rekommenderar förare att använda taxametern, även om Uber-appen i mycket fungerar som en digital taxameter. Med det sagt så delar vi inte rapportens slutsatser och kan konstatera att den är finansierad av taxibolagens intresseorganisation Taxiförbundet, säger Oliver Carrà, talesperson för Uber i Norden.

Oliver Carrà.säger också i artikeln att taxametermodellen är föråldrad:

– Alla resor med Ubers app är spårbara och betalningen automatiserad och kontantlös. Dessutom får alla förare rapporter varje vecka som underlag för skatteredovisning. Det är ett skäl av flera att många taxiförare lämnar de stora bolagen för att vara sin egen chef med egna tider som partners till Uber.

Läs mer: ”9 av 10 av Ubers chaufförer fuskar med skatten”

2 kommentarer

  1. The Experience: och Taxiförbundet har inga medlemmar som kört svart eller ? Alltid jobbigt när en ny maffia etablerar sig och snor lite makt från de som varit först på plan .... Svara
    • Ragnar: Och så var det det där med lika vilkor vad gäller arbetstider, körda kilometer privat och i tjänst, Svara

KOMMENTARER

E-postadressen publiceras inte.

Våra regler är enkla: Håll en god ton. Visa respekt för dem vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras av redaktionen.

2 KOMMENTARER ÖPPNA
Account Manager Governmental till Radisson Hotel Group
Sista ansökningsdag:
22 mars 2019
Regional Sales Manager – BIG Travel Sweden AB
Sista ansökningsdag:
14 april 2019
Customer Sales & Service Agent based in Stockholm
Sista ansökningsdag:
2 april 2019
Driven resesäljare sökes
Sista ansökningsdag:
9 april 2019
Air Content Analyst
Sista ansökningsdag:
31 mars 2019