Annons:

Annons:

Ubertaxi

Uberförare i New York bildar organisation

Som en följd av sänkta Uberpriser väljer ett tusental Uberförare i New York att organisera sig och tillsammans har de bildat organisationen Alles.

Uberförare i New York har skapat organisationen Alles skriver Di, bland annat som en följd av att Uberpriserna i New York har sänkts med 15 procent. Att bilda ett vanligt fackförbund är svårt eftersom Uber inte anser att förarna är anställda utan entreprenörer. Uber anser att de bara kopplar ihop förare med passagerare och de menar således att de inte är ett transportförtetag såsom taxibolag anses vara.

Alles ska arbeta för gemensamma intressen och har hittills organiserat ett tusental personer. Totalt arbetar ungefär 50 000 förare för Uber i New York.

– Vi vill ha minst minimilön. Om jag kör en person från ett ställe till ett annat i dag kanske jag får fem eller sex dollar. Vi kan inte bo i New York City, säger Armughan Asar, förare och en av ledarna för Alles, enligt Di.

 

KOMMENTARER

E-postadressen publiceras inte.

Våra regler är enkla: Håll en god ton. Visa respekt för dem vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras av redaktionen.

0 KOMMENTARER ÖPPNA
Account Manager och Projektledare till Ski Unlimited
Sista ansökningsdag:
9 november 2018
MSC Cruises söker Flight Reservation Agent
Sista ansökningsdag:
2 november 2018
Sheraton söker Marketing Specialist
Sista ansökningsdag:
9 november 2018
Flight Operations Manager till Maxli Travel Group
Sista ansökningsdag:
25 oktober 2018
Birka söker kommunikatör
Sista ansökningsdag:
2 november 2018