Annons:

Ystad kommun vinnare i Stora Turismprisets regionfinal

Ystad kommun har utsetts till vinnare i Stora Turismprisets regionfinal för området Skåne, Blekinge, Kronoberg och Kalmar.

– En stor kram till Henning Mankell. Hela Wallanderprojektet är så bra och vi vill bjuda in alla som är intresserade av att studera projektet. Låt oss dela med oss av varandra och utveckla svensk turistnäring tillsammans via författar- och filmframgångar. Tack till alla i Ystad, Österlen och filmbolaget Yellow Bird som har möjliggjort den här utnämningen, säger Itta Johnson, marknadsstrateg, Ystad kommun.
Juryn lämnade följande motivering:
”Genom en stark lokal förankring har kommunen brutit ny mark för svensk turismnäring genom breda satsningar inom området filmturism. Kommunens aktiva medverkan i såväl produktutveckling som marknadsföring av Ystad ger tillsammans med utlandslansering av Wallanderfilmer en tillväxt av turister från internationella marknader. Detta arbetssätt, med långsiktighet, helhetssyn och dynamik, framvisar en turistisk utveckling som är ett starkt föredöme i Sverige.”
Nominerade var även Astrid Lindgrens Näs och Spirit of Hven Backafallsbyn. Ystad kommun går nu vidare som finalist till Stora Turismprisets riksfinal den 22 oktober i Stockholm.

Kommentarer är stängda.

Konferenssäljare med inriktning utveckling!
Sista ansökningsdag:
1 maj 2024
Ticket Privatresor söker Junior Product Manager
Sista ansökningsdag:
9 maj 2024
Innesäljare till Stockholm Meeting Selection AB
Sista ansökningsdag:
9 maj 2024
Vector Nordic söker operativ VD!
Sista ansökningsdag:
30 april 2024