Annons:

”Köparna blir alltmer självständiga”

Therese Agerberth har flyttat hem till Stockholm och är ny vd på Secret Escapes. Här svarar hon på Travel News på nytt jobbenkät.

Grattis till nya jobbet. Varför du tror du att de valde dig?

Min långa internationella bakgrund och ledande befattningar i den digitala världen, hotell och exklusiv reseförsäljning, det var nog den kombinationen som passade in i tillväxtplanerna för Secret Escapes i Skandinavien.

Vad gör dig till en bra chef?

För mig är det viktigt med ett tydligt ledarskap, att få med mig motiverade medarbetare som ges ansvar och utmaning, med tydliga ramar och mål. Så utvecklas både individer och företaget.

Sedan är jag nog känd för att tänka nytt och datadrivet, men också att våga utmana både uppåt och nedåt.

Vad är det första du ser när du kommer in på ett hotell?

Jag är inredningsintresserad, så jag tittar på miljön de har skapat. Men det viktigaste med hotellet känner jag redan i entrén, och det är stämningen. Känner jag mig välkommen, känner jag mig som hemma?

Vad är viktigast REVPar eller TrevPar?

TRevPar är den viktigaste formeln eftersom det viktigaste för ett hotell är att tjäna pengar på den totala upplevelsen av kunden och inte bara på rummet. Vi har data på att våra medlemmar spendarar mer än snittet när de bor på hotell vilket är fördelaktigt för våra hotell partners och ger möjlighet för hotellen att båda tjäna mer pengar och ge en bättre upplevelse för kunden

Vad skulle få dig att byta arbetsgivare?

Just nu ingenting. Gillar man som jag att arbeta digitalt, att resa och då gärna med en exklusiv touch, så har jag just nu fått mitt drömjobb.

Du har precis flyttat hem från London, varför?

Jag har arbetat 14 år utomlands, i London, New York, Mexico City och Zurich så jag började längta hem till Sverige. Och så träffade jag kärleken när jag var i Barcelona och vi ville bo i Stockholm.

Vad är din viktigaste lärdom från att arbeta utomlands?

Jag har alltid arbetat internationellt och i många olika länder min viktigaste lärdom är hur man gör affärer i olika kulturer. Alla är olika och man måste ha respekt för det. I Sydamerika t ex måste man vinna respekt först på ett vänskapligt plan och det kan innebära att man går ut och dansar och ha kul först, innan man gör affärer. Kulturförståelse förbättrar oddsen att lyckas internationellt.

Besöksnäringens största utmaning?

Köparna blir alltmer självständiga, de söker själva efter unika alternativ och upplevelser, inte standardpaket. För att möjliggöra detta och få möjlighet att skapa skalfördelar måste man ha bra teknologi och system, som gör det möjligt att möta deras nya och mer komplexa krav. Men vi får heller inte glömma att vi alla i reseindustrin behöver bidra med vad vi kan för en ökad hållbarhet i hela besöksnäringen.

***************

Namn: Therese Agerberth

Titel: VD för Secret Escapes Skandinavien

Familj: Sambon Rafael

Ålder: 45

Bor: Årsta, letar lägenhet i Stockholms innerstad

Senaste resa:  Begur i Costa Brava, norr om Barcelona, där jag har mitt privata Secret Escapes vid havet

Favorithotell:   Pousada Abracadabra i Buzios utanför Rio de Janeiro, ett mindre boutique hotell med mindre än 10 rum och godomlig havsutsikt och hemlagad frukost.

Favoritfärjebolag:  Min förra arbetsgivare, Uniworld, som har femstjärniga kryssningsfartyg och ererbjuder lyxiga kryssningar i hela världen

Favoritreseapp: Secret Escapes, förstås.

Flygbolag som jag åker helst med: Norwegian, de flyger över hela världen, är bekväma och hållbara.

Favoritdestination bortom min egen: Rio de Janeiro, där har jag rest mycket då jag under många år jobbade med Sydamerika.

Min drömresa: Jag gillar äventyr och unika upplevelser, så min dröm är att få bo i en tree lodge i Amazonas.

Detta vet vi inte om dig:  Jag tror ju att jag är latinamerikan och älskar att dansa, så det blir mycket Brasiliansk samba och Argentinsk tango. Sen kommer min nyfikenhet på nya kulturer in och lite spirituellt så är även certifierad i Reiki, en Japansk healingform.

Kommentarer är stängda.