Annons:

Annons:

Patric Sjöberg – ”Stockholm är en stad för alla”

Patric Sjöberg har utsetts till ny VD och koncernchef för Strömma Turism & Sjöfart AB (Stromma) och tillträder sin nya roll den 1 juni 2019. Patric kommer närmast från Stockholmsmässan, där han varit VD sedan 2008, enligt ett pressmeddelande. Här svarar han på Travel News på nytt jobbenkät.

Grattis till nya jobbet på Strömma. Varför du tror du att de valde dig?

Jag har ett långt förflutet inom besöksnäringen och detaljhandel med internationella kopplingar. Sedan 2008 har jag arbetat som VD för Stockholmsmässan AB – Nordens största internationella och nationella mötesanläggning. Tidigare har jag  innehaft VD positioner på SAS Human Resources Services AB och SAS Trading AB, där jag hade dotterbolag i Norge, Danmark, Baltikum och Polen. Före SAS hade jag i 10 år olika positioner inom IKEA Sverige.

Vad gör dig till en bra chef?

Jag är involverande, engagerande, entusiasmerande, driven och mycket målmedveten

Vad är det första du ser när du kommer ombord på en skärgårdsbåt?

Per idag har jag enbart gått ombord som privatperson och eftersom jag kommer från mötes och detaljhandelsbranschen lägger jag först märke till hur personalen agerar, hänvisningsskyltning och sedan den omgivande interiörens harmoni och fräschör.

Varför ska man åka till Stockholm?

Stockholm är bland annat en fantastisk destination med närheten till vatten, historiska byggnader, företag och attraktioner i världsklass, alla kan engelska, massor av direktlinjer med flyg, fantastisk tåg och båttrafik, restaurangutbud i toppklass och en stad för alla

Namn: Patric Sjöberg

Titel: från 1 juni 2019 CEO Strömma Turism & Sjöfart AB

Familj: Gift med Maria, två vuxna ungdomar på 26 (med sambo) och 24 år

Ålder: 54 år

Bor: Stor Stockholm

Senaste resa:  Frankrike

Favorithotell: oj vilken fråga, hur många som helst, vi älskar att prova och inspireras av olika typer av hotell

Favoritfärjebolag: Strömma såklart

Favoritreseapp: Booking.com

Flygbolag som jag åker helst med: Försöker i största möjliga mån välja bolag med biobränsle

Min drömresa: egentligen själva resandet och upplevelserna/kunskaperna den för med sig

Detta vet vi inte om dig:Duktig på att dansa

 

– Det är mycket glädjande att kunna hälsa Patric välkommen till Stromma som ny VD. Hans tidigare erfarenheter inom besöksnäringen gör honom väl lämpad för rollen, säger Hans von Rettig, styrelseordförande för Strömma Turism & Sjöfart.

– Det finns tillfällen i livet när man får erbjudanden som bara inte går att tacka nej till, och det här är ett sådant. Jag har haft en enormt spännande och lärorik tid på Stockholmsmässan, men när möjligheten dök upp att få driva ett större internationellt bolag inom besöksnäringen så kunde jag inte missa den, säger Patric Sjöberg.

Patric har ett långt förflutet inom besöksnäringen. Sedan 2008 har han arbetat som VD för Stockholmsmässan. Patric har tidigare innehaft VD positioner på SAS Human Resources Services AB och SAS Trading AB. Han har även haft olika positioner inom IKEA.

Patric efterträder Jan Larsén, som sedan 1985 framgångsrikt lett Stromma som expanderat till idag fem länder och 13 städer med huvudinriktningen ”Tours & Activities”. Som tidigare informerats lämnar Jan Stromma då 65-årsdag och pensionering närmar sig. Jan kommer att vara knuten till bolaget som senior advisor.

Med 140 passagerarbåtar och 100 dubbeldäckarbussar omsätter Stromma i dag en miljard kronor och är ledande i sin bransch i norra Europa. Inriktningen kring ”Tours & Activities” och expansion utanför Sverige kommer att fortsätta också i framtiden.

 

En kommentar

  1. Kalle: OOOOPSSSS! Svara

KOMMENTARER

E-postadressen publiceras inte.

Våra regler är enkla: Håll en god ton. Visa respekt för dem vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras av redaktionen.

1 KOMMENTARER ÖPPNA
AFFÄRSRESESÄLJARE GÖTEBORG
Sista ansökningsdag:
27 maj 2019
Är du vår nya Key Account Manager?
Sista ansökningsdag:
7 juni 2019
Affärsresesäljare – Kalmar
Sista ansökningsdag:
7 juni 2019
Vulkanresor söker en resekonsult till Umeå
Sista ansökningsdag:
14 juni 2019