Annons:

Qatar beklagar behandling av kvinnor på flyg

Qatar säger att man beklagar att kvinnors integritet kränktes när de tvingades till gynekologiska undersökningar i jakten på en nyförlöst kvinna på Dohas flygplats.

”Medan syftet med den snabbt beslutade eftersökningen var att förhindra att förövarna till det fruktansvärda brottet flydde, så beklagar Qatar om händelserna har orsakat obehag eller personliga kränkning av någon resenär”, heter det i ett uttalande från Qatars regering.

Det var i början av oktober som flygplatspersonal i Doha hittade ett övergivet nyfött barn på en toalett. När man letade efter mamman ska flera kvinnliga passagerare ha tagits till en ambulans för gynekologiska undersökningar.

Rapporter om händelsen kom först nyligen, då passagerare som rest med ett flygplan till Sydney i Australien berättade vad de hade utsatts för. Enligt Australiens utrikesminister Marise Payne har kvinnor på minst tio olika flyg drabbats och händelsen har utlöst en diplomatisk dispyt mellan Australien och Doha.

– Jag har aldrig någonsin hört talas om något liknande, i något sammanhang. Vi har mycket tydligt uttryckt våra åsikter kring detta till Qatars myndigheter, sade Payne till ABC News tidigare i veckan.

Kommentarer är stängda.

Konferenssäljare med inriktning utveckling!
Sista ansökningsdag:
1 maj 2024
Ticket Privatresor söker Junior Product Manager
Sista ansökningsdag:
9 maj 2024
Vector Nordic söker operativ VD!
Sista ansökningsdag:
30 april 2024
Innesäljare till Stockholm Meeting Selection AB
Sista ansökningsdag:
9 maj 2024