Annons:

Annons:

650 000 kryssningsturister väntas till Stockholm

I år beräknas 276 fartyg gästa Stockholms Hamnars hamnar under kryssningssäsongen som varar från april till oktober.

– Rekordmånga kryssningspassagerare väntas i år när runt 650 000 passagerare besöker huvudstaden. Stockholm är en mycket populär destination och kryssningsturismen spelar en central roll för att ytterligare stärka Stockholm som turiststad och besöksmål, säger Stefan Hansson, styrelseordförande Stockholms Hamn.

Allt fler väljer kryssning som semesterform och Stockholm är en mycket populär kryssningsdestination. Stockholm räknas som en av ”Big five” tillsammans med Helsingfors, Tallinn, Sankt Petersburg och Köpenhamn.

2018 års nykomlingar

Många fartyg och rederier besöker Stockholm för första gången i sommar. Årets nykomlingar är:

 • Hanseatic – 28 april
 • MSC Preziosa – 1 maj
 • Norwegian Breakaway – 18 maj
 • Mein Schiff 1 – 27 maj
 • TUI Discovery – 29 maj
 • Star Breeze – 12 juni
 • Seabourn Ovation – 16 juni
 • Silver Spirit – 7 juli

Allt enligt ett pressmeddelande.

2 kommentarer

 1. Anders Steene: Mycket väsen för en liten mängd krysningsbesökare. Turistbussarna kör turister till Stockholm från hela landet och detta genererar 3 , 2 miljoner gästnätter med en turismomsättning på 3, 5 miljarder. Detta är något att hylla för Stockholms politiker och andra beslutsfattare!
  Svara
 2. Subscriber User: Visst är det trevligt med kryssningsturister, men de är den kategori som spenderar minst per person eftersom de har såväl mat som logi på båten. Campingturister lär vara de som spenderar mest per person. Men de är kanske in te lika tjusiga ...
  Svara

KOMMENTARER

E-postadressen publiceras inte.

Våra regler är enkla: Håll en god ton. Visa respekt för dem vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras av redaktionen.

2 KOMMENTARER ÖPPNA
Kleins Resebureau söker affärsresesäljare/resesäljare
Sista ansökningsdag:
8 februari 2019
Business Travel Consultant – Sweden
Sista ansökningsdag:
20 januari 2019