Annons:

Annons:

Birka Cruises satsar på 60-plussare

Birka Cruises satsar på att locka till sig 60-plussare genom att erbjuda fler tema-kryssningar. – De vill upptäcka nya saker, träffa nya människor och många är intresserade av att lära sig mer, säger Marcus Hammarström, marknadschef på Birka Cruises.

Birka Cruises har utökat antalet temakryssningar med 80 procent. Och framförallt är det 60-plussarna de vänder sig till.

– Dagens pensionärer har fulltecknade agendor och lever ett aktivt liv. Vi konkurrerar framför allt om deras tid, säger Marcus Hammarström, marknadschef på Birka Cruises i ett pressmeddelande. Han fortsätter:

– De vill upptäcka nya saker, träffa nya människor och många är intresserade av att lära sig mer. De omger sig gärna med andra de kan identifiera sig med. Det betyder att de sluter upp kring intresseområden, allt från mat, dryck och körsång till litteratur, konst och musik.

Rederiet samarbetar bland annat med Madelein Månsson, DJ Gloria, som vid 64 års åder utbildade sig till DJ. Sedan drygt ett år tillbaka gästar hon Birka en gång i månaden. Nu utökas samarbetet med henne. En kryssning har nämligen temat Våga nytt där Madelein bland annat kommer att föreläsa om att det aldrig är för sent att göra just det – lära nytt.

Exempel på andra temakryssningar som Birka Cruises nu erbjuder är en fyrkryssning som innebär att man passerar 53 fyrar på 22 timmar och en romkryssning – en minimässa med rom-, choklad- och cigarrexperter.

En kommentar

  1. Gunilla Andersson: Absolut rätt Marcus Hammarström, dagens nyblivna pensionärer 40 - 50 talister har bra pensioner och är pigga på att lära sig nya saker och upptäcka nya saker. Själva skall vi snart kryssa med er med DJ Glioria och Skaldjursbuffe , vill lyssna på 60 tals musik och ta oss en buggtur på dansgolvet?
    Svara

KOMMENTARER

E-postadressen publiceras inte.

Våra regler är enkla: Håll en god ton. Visa respekt för dem vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras av redaktionen.

1 KOMMENTARER ÖPPNA
American Express Nordics – new position!
Sista ansökningsdag:
31 december 2018
Business Travel Consultant – Sweden
Sista ansökningsdag:
20 januari 2019
Vi söker en chef med stort intresse för affärsutveckling!
Sista ansökningsdag:
31 december 2018
Grand Tours söker färdledare och resesäljare
Sista ansökningsdag:
18 januari 2019