Annons:

Annons:

Estniskt stjärnkock tar över Östersjön

Tallink Silja fortsätter att satsa på gourmetmat ombord på sina fartyg. För första gången står en estländsk kock bakom menyn.

Konceptet Menu Nordic har skapats av välrenommerade Peeter Pihel, som bland annat har ett förflutet på hyllade restaurangen Fäviken Magasinet i Sverige. Menyn han har skapat är en modernisering av traditionella estniska recept, med noga utvala ingredienser och maträtter han anser vara typiska för den estniska matkulturen, som matlagningstekniker som varierar från salthärdning till rökning och matlagning i hö.

Vegetarianer och veganer behöver inte misströsta, Peeter Pihel har tagit fram en variant även för de som inte äter kött. Fiskälskare lär bli extra glada, de flesta rätterna i den ordinarie menyn är baserade på just detta protein – torskkinden är en rätt som når oanade höjder.

Menu Nordic by Peeter Pihel kommer att finnas tillgänglig under hösten och vintern på utvalda restauranger, ombord på Tallink och Silja Lines fartyg som trafikerar rutterna, Stockholm – Tallinn och Stockholm – Helsingfors.

KOMMENTARER

E-postadressen publiceras inte.

Våra regler är enkla: Håll en god ton. Visa respekt för dem vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras av redaktionen.

0 KOMMENTARER ÖPPNA
MSC Cruises söker Flight Reservation Agent
Sista ansökningsdag:
2 november 2018
Birka söker kommunikatör
Sista ansökningsdag:
2 november 2018
Säljare till Stockholm City Conference Centre
Sista ansökningsdag:
19 oktober 2018
Flight Operations Manager till Maxli Travel Group
Sista ansökningsdag:
25 oktober 2018
Account Manager och Projektledare till Ski Unlimited
Sista ansökningsdag:
9 november 2018