Annons:

Passagerarrederier miljösatsar

Just nu sker en av de största satsningarna i nya, större och mer miljövänliga passagerarfärjor på svenska vatten. Det uppger Passagerarrederiernas förening.

Viking Line, Stena Line, Tallink Silja, Destination Gotland, HH Ferries och Polferries är några av de rederier som satsar på nya, större och mer miljövänliga färjor.

En miljötrend i färjebranschen är enligt Passagerarrederiernas förening satsningar i LNG-drivna fartyg. LNG är en kyld naturgas som innebär en reducering av koldioxidutsläppen med cirka 20 procent, dessutom innehåller LNG varken svavel eller tungmetaller.

Bland rederierna som satsar på LNG som drivmedel finns Viking Line, Gotland och Tallink Silja är andra rederier som satsar på miljöförbättringar genom LNG.
Polska rederiet Polferries investerar just nu också i nya och större fartyg som kan drivas på LNG till Ystad-Swinoujscie- rutten.

Stora miljösatsningar görs just nu också på metanol- och batteridrivna färjor.

– Vi är såklart väldigt stolta över att passagerarrederierna tar ett så stort miljöansvar. Tack vare bland annat våra medlemmar i Passagerarrederierna är Sverige idag världsledande inom utvecklingen av nya miljösatsningar, vilket inkluderar satsningar i LNG och metanol som alternativa drivmedel och batteridrivna färjor, säger Jari Virtanen, ordförande för Passagerarrederiernas förening i ett pressmeddelande.

Kommentarer är stängda.