Annons:

Annons:

Större Panamakanal är invigd

Panamakanalen började byggas ut 2007 och trots att projektet skulle ha varit klart redan 2014 var det först i helgen den utbyggda kanalen kunde invigas.

Den utbyggda Panamakanalen invigdes i helgen med ett kinesiskt fartyg som blev det första att segla genom. Det rapporterar DN.

Utbyggnaden var egentligen tänkt att vara klar till kanalens hundraårsjubileum 2014 men på grund av strejker och bråk om kostnader har projektet försenats. I söndags invigdes dock den bredare och större kanalen.

Utbyggnaden fördubblar kanalens kapacitet och kan nu ta emot (ännu) större fartyg än tidigare. Förut har kanalen bara kunnat släppa igenom fartyg med störst längd på 294 meter och 32 meter breda. Nu kommer kanalen kunna ta emot fartyg som är 366 meter långa och 49 meter breda.

Projektet i sig har kostat cirka 43 miljarder kronor. Men expansionen av kanalen tror man kommer att förbättra Panamas ekonomi då intäkterna från kanalen är en viktig inkomstkälla för landet.

KOMMENTARER

E-postadressen publiceras inte.

Våra regler är enkla: Håll en god ton. Visa respekt för dem vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras av redaktionen.

0 KOMMENTARER ÖPPNA
Vulkanresor söker en resekonsult till Umeå
Sista ansökningsdag:
14 juni 2019
AFFÄRSRESESÄLJARE GÖTEBORG
Sista ansökningsdag:
27 maj 2019
Affärsresesäljare – Kalmar
Sista ansökningsdag:
7 juni 2019