Annons:

Tallink vill leverera superwifi

Tallink Grupp har i samarbete med det svenska bolaget Nowhere Networks nyligen installerat ett avancerad trådlöst antennspårningssystem (WATS – Wireless Antenna Tracking System) ombord på företagets senaste fartyg Megastar. WATS ger fartyget, som körs på Tallinn-Helsingfors-linjen, en 400M/bit internetuppkoppling ombord - den snabbaste och mest stabila internetanslutningen som finns tillgänglig på Östersjön. Allt enligt ett pressmeddelande.

WATS gör det möjligt för Tallink att erbjuda sina kunder ännu snabbare och oavbruten täckning ombord på Megastar under hela resan på två timmar. Med den nya tekniken strålas en höghastighetsanslutning till fastlandet och spåraren och antennen justerar sig i realtid för att hålla högsta hastighet hela tiden. Nowhere Networks Trackers, tillverkad i Stockholm, har utformats för att utöka trådlös anslutning till rörliga föremål på land eller hav och är byggda för att överleva hårda marina förhållanden.

Kommentera partnerskapet med Nowhere Networks och den nya banbrytande tekniken ombord på sitt fartyg, säger Tallink Gruppens VD Paavo Nõgene:

”Här på Tallink söker vi kontinuerligt efter nya och innovativa lösningar i samarbete med våra affärspartners, som alla syftar till att erbjuda våra kunder de senaste produkterna och tjänsterna framför resten av marknaden”, kommenterar Paavo Nõgene, VD på Tallink Grupp, om den nya banbrytande tekniken och partnerskapet med Nowhere Networks.

”Goda nätverksanslutningar till sjöss har varit och fortsätter att vara en utmaning för sjöfarten och för närvarande finns det ingen bra och kostnadseffektiv lösning för hela Europa som finns tillgänglig för sektorn. Samtidigt har god tillgång till Internet snabbt blivit en mänsklig rättighet och våra kunder förväntar sig samma slags anslutning till havs som de har i land, så det var klart för oss att vi måste arbeta hårt och agera nu för att möta våra kunders förväntningar”, fortsätter Nõgene.

”Jag är glad att våra första tester med lösningen för trådlös spårningssystem gick mycket bra och vi kan redan nu erbjuda våra kunder den bästa Internetanslutningen på Östersjön ombord Megastar. Vi är i färd med att installera WATS på vårt andra shuttlefartyg inom den närmaste framtiden och jobbar med att hitta en lösning för förbättrad anslutning även på linjerna mellan Sverige – Estland och Sverige – Finland i slutet av året”, avslutar Nõgene´.

”Vi är mycket glada över att ha arbetat med Tallink Grupp om detta banbrytande teknikprojekt. Genom att använda Nowhere Networks Tracker-plattformen kan Tallink nu framgångsrikt leverera en förbättrad internettjänst till företagets miljontals passagerare med vår unika teknik. Detta är det första projektet av detta slag med en färjeoperatör och vi är glada att det har varit en succé. Det är ett annat steg i vårt uppdrag att tillhandahålla höghastighets, tillförlitligt internet och anslutning till historiskt omöjliga platser, särskilt ute till sjöss”, säger Asbjörn Frydenlund, VD på Nowhere Networks.

Kommentarer är stängda.