Annons:

Annons:

BCD Travel i nytt avtal med Air France och KLM

Innebär att resebyråns kunder slipper en avgift på 11 euro per resa.

I slutet av förra året tillkännagav flygbolagen att en ny distributionsavgift skulle införas i början av april. Avgiften gäller för varje enkelresa och tillämpas på alla bokningar som görs i de globala distributionssystemen. Avgiften tillämpas inte på NDC API-anslutningar, agentportalen för Air France och KLM eller direktförsäljning via Air France och KLM:s försäljningskanaler. Under ett flerårigt avtal kommer BCD Travel att samarbeta med AF och KLM samt andra teknikleverantörer för att analysera hur nya tekniker och distributionslösningar kan implementeras för att förbättra upplevelsen för både kunder och affärsresenärer. BCD kommer att arbeta för att företag behåller fördelarna som är förknippade med traditionella distributionskanaler och kommer även att utforska huruvida globala distributionssystem (GDS) kan tillhandahålla en fungerande NDC-lösning.

Både Travelport och Amadeus stöder avtalet, vilket innebär att AF och KLM kan avstå från distributionsavgiften för bokningar som görs via dessa GDS-system från och med 1 april. BCD räknar med att liknande funktioner inom kort kommer att lanseras av Sabre, det andra stora GDS-systemet, enligt ett pressmeddelande.

KOMMENTARER

E-postadressen publiceras inte.

Våra regler är enkla: Håll en god ton. Visa respekt för dem vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras av redaktionen.

0 KOMMENTARER ÖPPNA
Specialist Tour Coordinator / Project Coordinator
Sista ansökningsdag:
13 februari 2019
Affärsresesäljare
Sista ansökningsdag:
18 februari 2019
Projektledare Grupp & konferens
Sista ansökningsdag:
18 februari 2019