Annons:

Annons:

Din drömdestination är inte den du tror att det är

Åker vi verkligen till de platser hjärtat bultar hårdast för? Eller är det gamla vanor som avgör vart vi väljer att boka vår resa. Det försökte Travellink ta reda på i ett experiment där tre utvalda utsattes för olika intryck för att ta reda på vilken destination som skulle vara perfekt för dem. (Video)

Ett hundratal sökte till Internetresebyrån Travellinks hjärnexperiment (som vi har skrivit om tidigare) där man skulle ta reda på vilken som är ens faktiska drömdestination och hur våra resvanor ser ut. Åker vi verkligen till platserna hjärtat bultar hårdast för?

Tre deltagare valdes ut. När de fick frågan, innan experimentet, vilken som var deras drömdestination var svaret Indien, Mallorca och Venedig. Men enligt Travellink skulle inte det vara deras perfekta destinationer. I stället borde de åka till Tokyo, Havanna och Normandie.

– Vi ville undersöka om vi verkligen reser till de resmål som våra hjärtan och hjärnor går igång på. Experimentet visar tydligt att så är inte fallet. För det mesta är det andra saker än våra känslor som är avgörande när vi bokar resor, säger Anna Nilsson, projektledare på Travellink Privatresor i ett pressmeddelande.

Testpersonerna utsattes för olika intryck, som sirener, snö, sol, hav och historiska platser. Detta samtidigt som man mätte deras hjärtslag och hjärnaktivitet. Experter utvärderade sedan resultatet och tog fram ett resmål som skulle passa dem.

– Vårt experimentet visar att det finns så mycket mer att se än London, Paris och New York. Förhoppningsvis kan experimentet och filmen inspirera fler personer att våga testa nya destinationer – och följa sina drömmar, säger Anna Nilsson.

 

KOMMENTARER

E-postadressen publiceras inte.

Våra regler är enkla: Håll en god ton. Visa respekt för dem vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras av redaktionen.

0 KOMMENTARER ÖPPNA
Driven resesäljare sökes
Sista ansökningsdag:
9 april 2019
Air Content Analyst
Sista ansökningsdag:
31 mars 2019
Regional Sales Manager – BIG Travel Sweden AB
Sista ansökningsdag:
14 april 2019
Säljare till Möten, Event och Partners
Sista ansökningsdag:
31 mars 2019
Customer Sales & Service Agent based in Stockholm
Sista ansökningsdag:
2 april 2019
MSC Cruises söker driven resesäljare till kryssningar
Sista ansökningsdag:
2 april 2019