Annons:

Annons:

Hit reser svensken i vinter

38 procent av svenskarna uppger att de ska åka utomlands i vinter. Det visar ny statistik från Ticket.

När Ticket presenterar sin återkommande resvaneundersökning Ticket Collection, som den här gången handlar om svenskarnas semesterresande under vinterhalvåret, står det klart att resandet ökar. Hela 38 procent säger att de ska åka utomlands i vinter. Motsvarande siffra förra året var 33 procent.

Spanien är den stora favoriten. Bokningarna hit ökar med 11 procent jämfört med i fjol, vilket bland annat förklaras med att charterarrangörer flyttar kapacitet ill Spanien när det är oroligt på andra håll i världen.

Vinterns uppstickare är Storbritannien dit bokningarna har mer än fördubblats (+107 procent). Bakom uppgången ligger pundets fall samt att Zlatan Ibrahimović dragit på sig Manchester United-tröjan. Bokningarna till Manchester har ökat med 144 procent jämfört med i fjol. Till London ligger ökningen på 111 procent.

Vidare visar undersökningen att reguljärflyget ökar mer än charterresandet. Snittpriserna på reguljärflygbiljetter i vinter har i minskat med 5 procent och priserna är därmed lägre än på länge. Anledningen är konkurrensen mellan flygbolagen och en överetablering i Skandinavien.

Tio-i-topplista på de populäraste länderna
1. Spanien (1)
2. Thailand (2)
3. USA (3)
4. Storbritannien (6)
5. Mexiko (5)
6. Italien (8)
7. Australien (ny)
8. Förenade arabemiraten (7)
9. Tyskland (4)
10. Portugal (10)

Tio-i-topplista på de populäraste resmålen
1. Gran Canaria (1)
2. Bangkok (2)
3. Phuket (3)
4. Teneriffa (4)
5. London (8)
6. Miami (6)
7. Krabi (5)
8. New York (9)
9. Malaga (ny)
10. Cancún (7)
Förra årets placering inom parentes. Ticket collection baseras på bokade resor hos Ticket fram till 29 september, samt en Sifoundersökning där 1005 personer deltog.

KOMMENTARER

E-postadressen publiceras inte.

Våra regler är enkla: Håll en god ton. Visa respekt för dem vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras av redaktionen.

0 KOMMENTARER ÖPPNA
Affärsresesäljare – Kalmar
Sista ansökningsdag:
7 juni 2019
Vulkanresor söker en resekonsult till Umeå
Sista ansökningsdag:
14 juni 2019
Är du vår nya Key Account Manager?
Sista ansökningsdag:
7 juni 2019
AFFÄRSRESESÄLJARE GÖTEBORG
Sista ansökningsdag:
27 maj 2019