Annons:

Annons:

Höstens hetaste weekendresor

Bland klassiker som London, Paris och Barcelona är det en tysk stad som står för den största ökningen när Ticket listar höstens hetaste weekendstäder.

Weekendresor blir allt populärare. I alla fall enligt Ticket som noterar en 35-procentig ökning i kortare resor till storstäder, enligt ny statistik.

Ohotad etta är som vanligt London, dit Tickets bokningar ökat med 21 procent i höst jämfört med motsvarande period i fjol. Fallande pund är en orsak till det ökade resandet till London. Dessutom har snittpriset på resor till London har gått ner med nästan 22 procent jämfört med 2016, vilket också bidrar till reslusten.

Tre nykomlingar tar sig in på Tickets 10 i topp-lista över höstens hetaste resmål – Lissabon (9), Wien (8) och den stora raketen München som ökar med drygt 237 procent jämfört med hösten 2016.

–  München är, med relativt kort flygtid och behagligt klimat, perfekt för några dagars besök, säger Katarina Daniels, PR- och kommunikationsansvarig för Ticket i ett pressmeddelande.

Hit reser svenskarna i höst
1. London (1)
2. Amsterdam (3)
3. Paris (6)
4. Prag (4)
5. Barcelona (5)
6. München (ny)
7. Rom (7)
8. Wien (ny)
9. Lissabon (ny)
10. Mallorca (8)
Källa: Ticket, weekendresor hösten 2017, bokat t o m 20 september

En kommentar

  1. Beryl Arvidsson: Jag önskar Norrköping hade flyg till Edingburg . Jag älskar den staden, som det är nu är det svårt för mig att ta mig dit.mvh
    Svara

KOMMENTARER

E-postadressen publiceras inte.

Våra regler är enkla: Håll en god ton. Visa respekt för dem vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras av redaktionen.

1 KOMMENTARER ÖPPNA
ANNONS
ANNONS
Resesäljare vikariat t.om mars 2019
Sista ansökningsdag:
31 augusti 2018
Junior Program Manager (Account Manager)
Sista ansökningsdag:
6 augusti 2018
ACCOUNTING
Sista ansökningsdag:
31 augusti 2018
JUNIOR SALES/ SALES ASSISTANT
Sista ansökningsdag:
22 augusti 2018
Projektledare till Event in Skåne, Malmö
Sista ansökningsdag:
9 augusti 2018