Annons:

Nytt svenskt rikslotteri – New Hope är en av nio förmånstagare

Spelinspektionen har beviljat tillstånd för ett nytt svenskt rikslotteri, där New Hope Reseindustrins Barnfond är en av nio förmånstagare. Målet under 2019 är att engagera 100.000 personer att ge en krona om dagen, vilket möjliggör 2 miljoner kronor till varje organisation för att utveckla verksamheten och hjälpa fler.

– Det här är ett enormt värdefullt initiativ för oss eftersom finansiering är en av våra största utmaningar, säger Elisabet Lanz, från New Hope. Vi ser det också som en bra plattform för oss att nå ut bredare med våra budskap.

Lotteriet Världens Chans är ett nytt initiativ, där nio hjälporganisationer gått samman. Den gemensamma nämnaren är att samtliga organisationer syftar till att stötta och hjälpa när livet prövar. Den långsiktiga finansieringsfrågan är en konstant utmaning i många ideella organisationer idag och den tar mycket tid i anspråk. Det är utifrån den grunden som initiativet Världens Chans kom till. Av varje krona i lotteriet går hälften oavkortat till hjälporganisationerna och hälften till kunderna som vinster.

I Sverige måste den som vill bedriva ett lotteri eller spel ansöka om tillstånd från Spelinspektionen. Nytt från den första januari 2019 är att de internationella spelbolagen, som hittills saknat svenskt tillstånd men ändå erbjudit spel på internet, nu kan få licens för internetspel. Rikslotterier i Sverige bedrivs fortfarande för allmännyttiga ändamål. Idrottsrörelsen har exempelvis länge finansierats på intäkter från bland annat lotterier.

Lotteriet Världens Chans har av Spelinspektionen beviljats tillstånd och kommer inleda försäljning i januari 2019.

– Det känns roligt att komma igång, säger Maria Sandell, som är en av de två initiativtagarna bakom Världens Chans. Vi ser Världens Chans som crowdfunding för samhället, där alla som hjälper tackas med en daglig vinstchans.

Kommentarer är stängda.