Annons:

Rymdresebyråerna klara för takeoff

Tre svenska resebyråer har valts till agenter för rymdresor i Sverige av Virgin Galactic.  Redan första dagen som agent fick Icehotel Travel förfrågningar om de exklusiva resorna, som kostar 1,7 miljoner kronor. 

– Första förfrågan kom lite över sex i morse. För oss känns det naturligt att få uppdraget eftersom vi är specialiserade på annorlunda exklusiva resor nära Kiruna och Spaceport Sweden, där uppskjutningarna väntas äga rum, säger Roland Sand på Icehotel Travel.
Han räknar med att rollen som återförsäljare kommer att ge ringar på vattnet även för Ice Hotel. De två övriga agenterna, The Search och Upplevelsepresent.se, tror också på ökad försäljning till följd av det nya uppdraget. 
– Initialt får vi mycket medial uppmärksamhet, vilket är viktigt för oss som en liten arrangör. Vår ambition på längre sikt är dock att sälja rymdresor till våra kunder, säger Andreas Axelsson på The Search. 
Upplevelsepresent.se är inte förvånade över att de valdes.
– Vi håller själva på mycket med äventyr och tror precis som Branson att det går att kombinera egna äventyr och att driva företag, säger vd och grundare Lasse Schmidt.
Enligt Stephen Attenborough på Virgin Galactic har svenska resebranschen visat stort intresse. Förutom Icehotel Travel är de utvalda aktörerna överraskande små och okända.
– Vi valde nischade agenter som känner sina kunder väl, är riktade mot det högre segmentet och sysslar med annorlunda reseupplevelser.
I dag finns 93 agenter i 42 länder som ska sälja rymdresor. Så här långt har över 300 resor sålts, varav minst fyra till svenskar. Om allt går som det ska kommer den första rymdturen att gå av stapeln år 2011 i New Mexico. Attenborough räknar med att Kiruna kan börja skjuta upp rymdturister inom 3-4 år.
KARIN STARKMAN AHLSTEDT

Kommentarer är stängda.

Ticket Privatresor söker Junior Product Manager
Sista ansökningsdag:
9 maj 2024
Konferenssäljare med inriktning utveckling!
Sista ansökningsdag:
1 maj 2024
Innesäljare till Stockholm Meeting Selection AB
Sista ansökningsdag:
9 maj 2024
Vector Nordic söker operativ VD!
Sista ansökningsdag:
30 april 2024