Annons:

Annons:

Ticket köper Charter.se

Ticket har förvärvat prisjämförelsesajten Charter.se. Säljare är Flightmate AB, som bland annat driver Flygresor.se. ”Ett sätt att bredda oss mer”, säger Pelle Svensson, chef för online hos Ticket, till Travel News.

Syftet med förvärvet av Charter.se är enligt Ticket att komplettera sitt kunderbjudande och växa inom chartersegmentet online.

– Vi har under de senaste åren haft en stark organisk tillväxt online, både inom charter och inom flygbaserad försäljning. Uppköpet är ett sätt att bredda oss ytterligare och det ger oss mycket bra förutsättningar framåt för att fortsätta vår utveckling inom chartersegmentet online, säger Pelle Svensson, chef för Online hos Ticket.

Charter.se är en prisjämförelsesajt för charterresor. Idag finns dock endast arrangörerna Ving, Tui och Apollo samt Ticket själv på sajten. Enligt Pelle Svensson är det också den plattformen som gäller inledningsvis, men när Tickets egen teknologi är på plats hoppas han att fler paketresearrangörer väljer att samarbeta med Charter.se.

– Vi vill så klart ha med oss så många som möjligt från Ticket.

Kommer Charter.se fortsatt att vara en oberoende jämförelsesajt i er ägo?
– Ja, vi ska behålla den som en neutral sajt. Företag som är konkurrenter i en kanal måste inte nödvändigtvis vara det i en annan. Jag kan exempelvis tänka mig paketresenischade OTA:er på Charter.se. Men vi kommer aldrig sticka under stol med att den ägs av Ticket.

Ticket har under de senaste åren ökat såväl försäljning som resultat. Butikerna svarar för en del av tillväxten, men det är i onlineförsäljningen som resebyrån hittat de stora volymtillskotten, enligt Pelle Svensson. Butikerna kommer dock inte att påverkas av att Ticket i och med köpet av Charter.se växer ytterligare online.

– Vi vill finnas där kunden finns och kommer att behålla butikerna så länge de funkar och ger resultat. Vi är fortsatt starka på butikssidan och vill försöka använda den kompetens som finns där även på charter.se, säger Pelle Svensson.

I samband med förvärvet av Charter.se så köper Ticket även domänerna Charter.no och Charter.dk. Satsningen kommer inledningsvis att fokusera på de svenska och norska marknaderna. enligt Pelle Svensson ska sajten vara uppe i Norge före årsskiftet. För Danmark finns ännu ingen tidsplan.

Charter.se lanserades 2014 av Flightmate som bland annat driver Flygresor.se, och det är också de som nu säljer prisjämförelsesajten.

– Flightmate är glada att en stark aktör inom charterområdet vill förvärva och driva Charter.se vidare. Vi renodlar nu vår verksamhet och fokuserar på prisjämförelser för flygresor och våra snabbt växande tjänster utomlands, säger Mattias Nyman, vd för Flightmate AB.

KOMMENTARER

E-postadressen publiceras inte.

Våra regler är enkla: Håll en god ton. Visa respekt för dem vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras av redaktionen.

0 KOMMENTARER ÖPPNA
ANNONS
ANNONS
ACCOUNTING
Sista ansökningsdag:
31 augusti 2018
Junior Program Manager (Account Manager)
Sista ansökningsdag:
6 augusti 2018
JUNIOR SALES/ SALES ASSISTANT
Sista ansökningsdag:
22 augusti 2018
Resesäljare vikariat t.om mars 2019
Sista ansökningsdag:
31 augusti 2018