Annons:

Annons:

UTG köper eventbyrå

Unlimited Travel Group har förvärvat en majoritet av aktierna i eventbyrån Creative Meetings.

Unlimited Travel Group, UTG, har idag fredag förvärvat 70 procent av aktierna i eventbyrån Creative Meetings. Säljare är förre huvudägaren Peter Winitsky och delägaren Dan Epel.

”Detta kommer bli ett bra komplement till övriga bolag där vi stärker vår position att kunna erbjuda innehåll inom B2B-affären”, skriver UTG:s vd Johan Kvist i ett mejl till Travel News.

Creative Meetings är en eventbyrå med fokus på B2E- och B2B-events. Verksamheten innefattar såväl traditionell eventproduktion som innehållskommunikation kopplad till möten. Räkenskapsåret 2017 omsatte bolaget preliminärt 130 miljoner kronor. 2016 låg nettoomsättningen på 91,5 miljoner, vilket var en ökning med 32 procent jämfört med året dessförinnan. Rörelseresultatet 2016 var 3,3 miljoner kronor (4,4).

UTG skriver i ett pressmeddelande att ”värderingen för 70 procent av företaget på skuldfri basis uppgår till 21,5 miljoner kronor som justeras när faktiskt resultat för 2017 har fastställts. Till det kommer en resultatbaserad tilläggsköpeskilling som faller ut efter tre år om det förväntade resultatet överträffas. Transaktionen finansieras till 50 procent via förvärvslån och till 50 procent med egna medel”.

Peter Winitsky och Dan Epel kvarstår i sina operativa roller i företaget, Peter Winitsky som vd och Dan Epel som key account manager.

KOMMENTARER

E-postadressen publiceras inte.

Våra regler är enkla: Håll en god ton. Visa respekt för dem vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras av redaktionen.

0 KOMMENTARER ÖPPNA
ANNONS
ANNONS
Thabela Travel söker VD till huvudkontoret i Täby
Sista ansökningsdag:
05 June, 2018
Resekonsult
Sista ansökningsdag:
06 June, 2018
Go Active Travel söker en konceptansvarig reseproducent
Sista ansökningsdag:
04 June, 2018