Annons:

”2022 kommer att bli ett lönsamt år”

Drygt två år av pandemi har satt sina spår på resebranschen och 2020 var ett svart år finansiellt för de flesta. Stora delar av världen var stängd för turism under både 2020 och 2021, med några få undantag. ”Maldiverna har räddat oss, så enkelt är det”, säger Lars Jönsson, grundare och ensam ägare till Tour Pacific i ett pressmeddelande.

”Vi var totalt nedringda i två månader och slog flera försäljningsrekord”

Successivt efter Maldiverna öppnade även andra resmål för turister, till exempel Franska Polynesien, Seychellerna och Fiji.

Den stora explosionen av bokningar kom efter 1 oktober 2021 när UD lyfte den allmänna reseavrådan, lagom till höst- och jullov.

”Vi var totalt nedringda i två månader och slog flera försäljningsrekord, alla skulle ut och resa och pengar fanns det gott om”, menar Lars Jönsson.

Försäljningsframgången tillsammans med stora kostnadsbesparingar resulterade i en hälsosam vinst på 700 tkr och nu i veckan kom ett nytt kreditbetyg från Bisnode Dun & Bradstreet; AAA – den högsta kreditvärdighet ett företag kan ha. Ett bevis på lönsamhet och ordnad ekonomi. 2022 har också startat positivt och framför allt juni månad har varit hektisk för företaget med många nya bokningar, främst till Australien, Nya  Zeeland, Maldiverna och Mauritius. 

”Vi ser mycket positivt på framtiden och 2022 kommer att bli ett lönsamt år”, avslutar Lars Jönsson i ett pressmeddelande.

Kommentarer är stängda.

Konferenssäljare med inriktning utveckling!
Sista ansökningsdag:
1 maj 2024
Ticket Privatresor söker Junior Product Manager
Sista ansökningsdag:
9 maj 2024
Reseproducent/projektledare till Travel Team
Sista ansökningsdag:
15 maj 2024
Innesäljare till Stockholm Meeting Selection AB
Sista ansökningsdag:
9 maj 2024
Vector Nordic söker operativ VD!
Sista ansökningsdag:
30 april 2024