Annons:

Fler affärsresenärer stannar i Sverige

Städer som Köpenhamn, Amsterdam och Barcelona får stå tillbaka när de svenska affärsresnärerna väljer resmål – de svenska städerna ökar i stället.

Köpenhamn har minskat i popularitet hos affärsresenärerna i takt med valutakursen och Amsterdam och Barcelona har fått lämna plats för Luleå och Malmö på tio i topp-listan på Resias affärsresebarometer för årets första kvartal.
Stockholm ligger med sina 48 procent stadigt på förstaplatsen. Göteborg kammar hem andraplatsen med 15 procent, en ökning med fem procentenheter jämfört med första kvartalet i fjol.
– Det är också den högsta noteringen för Göteborg under de tre år som vi, varje kvartal, presenterat affärsresebarometern. Helt i linje med att affärsresekunderna liksom privatresenärerna fortsätter att resa men i större utsträckning väljer resmål på kortare avstånd, säger Lars Hjorth, produktchef för affärsresor på Resia.
London och New York ligger kvar på ungefär samma nivå som tidigare. Stockholm och Göteborg följs av London, Köpenhamn, New York, Malmö, Bryssel, Helsingfors, Luleå och Paris.

Kommentarer är stängda.

Vector Nordic söker operativ VD!
Sista ansökningsdag:
30 april 2024
Ticket Privatresor söker Junior Product Manager
Sista ansökningsdag:
9 maj 2024
Innesäljare till Stockholm Meeting Selection AB
Sista ansökningsdag:
9 maj 2024
Konferenssäljare med inriktning utveckling!
Sista ansökningsdag:
1 maj 2024