Annons:

Loqvist ny vd i bantande Scanworld

Mats Loqvist tar över som ny vd i Scanworld efter Thomas Palmer.

– Det är bra för Scanworld att få in en ung kraft, som kan resebranschen. Att Mats dessutom är tekniskt inriktad är en fördel i dag, säger Åke Lindell, vd för Travelnet Group och samtidigt styrelseledamot i partnerbolaget Scanworld.
Loqvist arbetade tidigare på Stockholms Specialresor. I och med sammanslagningen med Scanworld blev han ansvarig för affärsresor i det nya bolaget.
Thomas Palmer blir kvar som arbetande styrelseordförande till augusti nästa år.
– Efter 25 år som vd och 40 år i resebranschen känns det skönt få lämna över vd-stolen till någon som jag känner stort förtroende för.
Scanworld står liksom övriga affärsrsesebyråer inför ett stålbad i år. I februari varslades 14 personer om uppsägning, men enligt koncernchef Gunnar Östfelt blir det inte lika många som får sluta, eftersom vakanser har uppstått inom andra delar av bolaget. En annan besparingåtgärd har varit att stänga kontoret i Danderyd och flytta verksamheten till kontoren i Sundbyberg och Stockholm. Scanworld budgeterar för en 20-procentig försäljningsminskning inom både affärsresor och gruppresor.
– Trenden bland gruppresor är att de skjuts upp eller att de genomförs inrikes, säger Östfelt.

Kommentarer är stängda.