Annons:

Sunweb Group förvärvar den danska resebyrån Atlantis Rejser

Sunweb Group förvärvar den danska resebyrån Atlantis Rejser, som är specialiserad på resor till Egypten. Med förvärvet stärker Sunweb Group sin ställning i Danmark och kan erbjuda sina kunder ett större urval av solsemestrar.

Sunweb Group, en av Europas största researrangörer, gör därmed sitt andra förvärv på bara tre månader. I november offentliggjordes förvärvet av den svenska researrangören Airtours. Nu görs ytterligare ett förvärv i Danmark då Atlantis Rejser blir en del av Sunweb Group. Uppköpet utgör ett viktigt strategiskt steg i ambitionen att bli en av de största researrangörerna i Skandinavien.

Med förvärvet stärker företaget sitt utbud av solsemestrar året runt. Inte minst under vintern, då Sunweb nu kan erbjuda ett bredare urval.

Mattijs ten Brink, vd på Sunweb och Stefan Chatzopoulos, vd på Airtours

”Förvärvet av Atlantis Rejser är viktigt för Sunweb Group. Det stärker inte bara vår närvaro i Skandinavien, utan ger oss också möjlighet att dra nytta av expertisen och kunskapen hos Atlantis Rejser-teamet, som är ledande på resor till Egypten. Vi är övertygade om att detta partnerskap gör det möjligt för oss att erbjuda våra kunder ett ännu bredare utbud av högkvalitativa solsemestrar. Vi är mycket glada över att slå oss ihop med Atlantis Rejser och ser fram emot en ljus framtid tillsammans”, säger Mattijs ten Brink, VD för Sunweb Group.

Atlantis Rejser grundades 1994 av egyptiskfödde Ibrahim Ramadan och tar hand om runt 30.000 danska resenärer varje år. Danskar som redan har bokat en semester genom Atlantis Rejser påverkas inte av förvärvet och verksamheten kommer att fortsätta som vanligt under Sunweb Groups ägande.

”Vi har beslutat att successivt integrera Atlantis Rejser i Sunweb Group under det kommande året, medan vi säkerställer att dess många lojala kunder fortsatt kan ha glädje av den välkända servicen, produktportföljen och de fina semestererbjudandena i Egypten. På längre sikt är vi övertygade om att vi tillsammans kommer att ge kunderna många fördelar i form av en starkare portfölj, bättre erbjudanden och så bra priser som möjligt”, säger Mattijs ten Brink.

Ett populärt resmål för danskar

Atlantis Rejsers CCO, Jan Lockhart, ser stort värde i samarbetet med Sunweb Group eftersom Atlantis Rejser blir ett viktigt tillägg till gruppens reseutbud.

”Semesterresor till Egypten är utan tvekan populärt bland danskarna. Atlantis Rejser grundades med utgångspunkten att göra ännu fler människor medvetna om alla Egyptens upplevelser, från dykning vid några av världens vackraste rev till att utforska Egyptens speciella kulturhistoriska mystik. Vi ser fram emot att fortsätta sprida detta budskap, nu med den storlek, kapacitet och nätverk som Sunweb Group för med sig”, säger Jan Lockhart.

Atlantis Rejsers anställda kommer att fortsätta arbeta som vanligt efter förvärvet enligt ett pressmeddelande.

  • Om Sunweb Group
    Som en av Europas största researrangörer driver Sunweb Group flera varumärken på sju internationella marknader – i Nederländerna, Belgien, Danmark, Sverige, Frankrike, Storbritannien och Tyskland. På Sunweb Group har vi ambitionen att bli den ledande digitala semesterexperten. Vi ska göra detta genom att fortsätta utveckla distinkta digitala varumärken som sticker ut och skapar personliga och unika minnen, tillsammans med våra partners.
  • Med runt 500 anställda och över 300 reseguider och områdeschefer på lokala destinationer, finns vi alltid där för våra över en miljon kunder varje år. Som arbetsgivare är Sunweb Group stolt över sin unika attityd. Vi uppmuntrar våra medarbetare att sträva efter att växa såväl personligt som professionellt och att göra ett meningsfullt avtryck varje dag. Sunweb Group förvärvades av Triton Fund V i februari 2019.

Kommentarer är stängda.

Vector Nordic söker operativ VD!
Sista ansökningsdag:
30 april 2024
Konferenssäljare med inriktning utveckling!
Sista ansökningsdag:
1 maj 2024
Ticket Privatresor söker Junior Product Manager
Sista ansökningsdag:
9 maj 2024
Innesäljare till Stockholm Meeting Selection AB
Sista ansökningsdag:
9 maj 2024
Reseproducent/projektledare till Travel Team
Sista ansökningsdag:
15 maj 2024